HelloFresh: Erfaringer og vurdering (2024)

HelloFresh er den desidert største leverandøren når det kommer til matkasser på verdensbasis. Vi kommer derfor ikke utenom at HelloFresh må vurderes når Norges beste matkasse skal kåres
8.7/10 (Redaksjonens vudering)
Matkasseleverandøren er rangert som #1 i kategorien Leverandører

I denne artikkelen har vi testet og deler vår samt. forbrukerens erfaringer med HelloFresh sine matkassser. Vi anbefaler deg å lese videre for å fatte din egen vurdering av leverandøren.

Matkassetorgets 2024 testvinner! De gjør det aller meste riktig. Dette er en sikker vinner og vi i matkassetorget kan ikke anbefale den nok!

HelloFresh er en gigant på matkassefronten, og er den desidert største matkasseleverandøren på verdensbasis. Etter å ha gjort sitt inntok i Norge har de bitt over en stor markedsandel av en grunn, de leverer rett og slett et helt fantastisk produkt. Her kan du lese mer om HelloFreshGruppen.

Innholdsfortegnelse

Vår vurdering

Fordeler og ulemper med HelloFresh

Fordeler
 • Hele syv forskjellige ferdig fastsatte menyer som forandrer seg på ukebasis.
 • Man kan også velge blant 25 forskjellige retter som forandrer seg ukentlig for å sette opp sin egen meny.
 • Fleksibilitet når det gjelder bytting av matkasse, sette tjenesten på pause eller å avslutte kundeforholdet.
 • Bærekraftig drift..
 • Verdens klart største matkasseleverandør sikrer høy kvalitetssikring i alle ledd.
 • Leverer i store deler av Norge mens de konstant utvider leverings områder.
 • De tilbyr kasse til single forbrukere.
 • Selskap i vekst som fortsetter å utvikle nye spennende retter.
 • Oppskriftene er enkle, og rettene er raske å tilberede.
 • Glutenfrie alternativ
 • Brukervennlig App hvor man kan gjøre endringer.
 • Enkle og raske oppskrifter alle klarer å følge.
 • App hvor man kan håndtere alt av bestillinger og menyer.
Ulemper
 • Veldig få muligheter når det kommer til antall personer i husholdningen. De leverer kun porsjoner til 1,2 eller 4 personer, noe som kan gjøre det vanskelig å finne riktig porsjonering for familien.
 • Mindre antall ukentlige oppskrifter å velge mellom, men det er mange i rotasjon over tid..

Vår erfaring og vurdering er at det er mange fordeler ved å velge Hellofresh sin matkasse, men også noen ulemper. Vi vil gå videre inn på disse fordelene og ulempene lenger ned i artikkelen.

Noen fordeler som er verdt å merke seg

1. HelloFresh tilbyr hele syv matkasser for deg å velge mellom, noe som fører til stor variasjon hvor man helt sikkert finner noe man liker.

2. Det går an å endre matkasse eller sette menyen selv fra uke til uke. Overrask deg selv ved å la kokkene hos Hellofresh bestemme eller ta saken i egne hender å velge nøyaktig de oppskriftene du vil ha.

3. Veldig enkelt konsept som tillater deg større fleksibilitet i hverdagen ved at du kan spise fantastisk god mat uten å måtte forholde deg til handleturer, planlegging av måltid eller det å finne nye oppskrifter regelmessig.

4. Stor variasjon i rettene gjør at man får nye smaksopplevelser og kanskje man finner seg nye favoritter som blir en fast gjenganger. Vi i matkassetorget.no fant flere nye favoritter slik som denne pasta oppskriften.

5. Vår erfaring og vurdering er at alle rettene er enkle å tilberede. Selv store og små kan følge oppskriftene. Her kan til og med folk helt uten erfaring på kjøkkenet briljere med å lage hjemmelaget mat med restaurant kvalitet.

6. HelloFresh sitt søkelys på matsvinn og bærekraft har hjulpet til med å redusere avfall i husholdningene betraktelig. Matkassetorget.no la merke til at avfallet i husholdningen ble redusert mye i de periodene vi har benytter oss av HelloFresh.

7. De tilbyr vegetarkasse for folk som er vegetarianere eller bare setter pris på ekstra frukt og grønt i hverdagen..

8. Råvarer av høy kvalitet. HelloFresh er verdens største leverandør av matkasser og har med dette innhentet seg masse erfaring noe som komme i utrykk gjennom velskapte retter som smaker helt fortreffelig samtidig som kvalitetssikringen av råvarene er i ypperste klasse.

9. De har utviklet en brukervennlig app hvor man kan styre alt av menyer og bestillinger enkelt. Denne kan du laste ned ved å klikke her hvis du har Iphone eller her for telefoner som benytter seg av Google play.

Noen ulemper som er verdt å merke seg

1. De tilbyr kun porsjoner til husholdninger med 2 eller 4 personer. Dette kan føre til at det blir vanskelig for husholdninger som har flere eller færre medlemmer å bestille en matkasse med riktig porsjonering.

2 .HelloFresh har utrolig mange oppskrifter, men kun 25 i rotasjon hver uke. Hvilke retter som er i rotasjon forandrer seg fra uke til uke, men det kan være litt lite å velge mellom hvis man vil sette opp sin egen meny.

Test av produktetene til HelloFresh

Mer om HelloFresh sine produkter

MatkasserDetaljer
Kjøtt og grøntHer kombineres kjøtt og fisk med vegetariske måltider for deg som er glad i kjøtt.
FamilievennligFamilievennlig kasse som inneholder retter som faller i smak hos både store og små.
VegetariskMatkasse for vegetarianere eller for deg som er ekstra glad i frukt og grønt.
Raskt og enkeltRaske, enkle retter som ikke går på kompromiss med smak og kvalitet..
KalorismartDenne matkassen overskrider ikke 650 kalorier per porsjon. Hvis du liker å holde kaloriinntaket under oppsyn så er denne kassen for deg..
Fisk og grønnsakerMatkasse som leverer nettopp det den lover. Denne er fullstappet av gode fiskeretter og grønnsaker.
Mest grønnsakerMatkasse hvor man får maksimalt to retter som inneholder kjøtt i uken. De resterende dagene er det vegetarisk på menyen.

HelloFresh tilbyr spennende og varierte matkasser samtidig som de gir deg som forbruker stor autonomi over hva du vil ha fra uke til uke. Dette var med på å avgjøre at de vant matkassetorget sin best i test 2024. Videre i dette avsnittet tar vi et dypere dykk inn i de forskjellige Matkassene HelloFresh har å tilby.

Test av produktene til HelloFresh

Det er verdt å merke seg er at HelloFresh tilbyr glutenfrie løsninger til de allerede eksisterende kassene. De har ikke en løsning for single personer, men man kan uansett benytte seg av tilbudet for to også spise restene til lunsj eller så kan man ha det samme til middag to dager på rad.

Kjøtt og grønt

Dette er matkassen for deg som er glad i kjøtt og fisk. Her får du spennende og smakfulle retter av kjøtt og fisk i kombinasjon med vegetariske måltider.

Familievennlig

Klassiske retter alle i familien garantert kommer til å like. Denne kassen inneholder mer barnevennlige oppskrifter, men de faller nok like godt i smak hos de voksne også. Perfekt for familier med barn.

 Vegetarisk

Denne matkassen består av vegetarisk retter. Her har HelloFresh klart å skape en kasse full av smak med fokus på næringsrike og råvarer med høyt proteininnhold slik at man får i seg det man har behov for enten man er vegetarianer eller ekstra glad i frukt og grønt.

Raskt og enkelt

Denne matkassen er nøyaktig det den begir seg ut for, den er rask og enkel å tilberede på under 25 minutter uten å ofre kvalitet og smak. Den inneholder en større andel ferdig oppkuttete råvarer enn de andre kassene slik at du ikke trenger å bruke unødvendig tid på kjøkkenet.

Kalorismart

For deg som vil følge litt bedre med på kaloriene dine så inneholder denne matkassen kun måltider under 650 kalorier. De har klart å lage en matkasse som gjør det lettere å spise sunt og overvåke kaloriinntaket sitt.

Fisk og grønnsaker

Matkasse som består av fisk og grønnsaker. Hvis du er pescetarianer er denne matkassen perfekt for deg, men den er like fullt så god for deg som bare er ekstra glad i fisk. Her kan du lese mer om forskjellene mellom en Veganer, Vegetarianer, Pescetarianer og Fleksitarianer.

Mest grønnsaker

Denne kassen inneholder oppskrifter med kjøtt maks to dager i uken, resten av uka er det vegetarisk. Hvis du vil prøve å redusere kjøttforbruket ditt eller rett og slett bare er glad i vegetarisk mat kan du prøve denne

Test av kundeservice og levering

HelloFresh levering og kundeservice

Levering

Vår erfaring med leveringen til HelloFresh var at den fungerte utmerket. Vi opplevde minimalt med problemer og det innebar som regel at de ikke kom nøyaktig når de skulle, men vel innenfor oppgitt leveringstid.

HelloFresh skiller seg ut fra konkurrentene ved å levere utenfor normalen i markedet og tilbyr levering hele fire dager i uken kontra to hos konkurrentene. Vår erfaring med dette var at det ofte kom godt med at man kunne få maten utlevert en tirsdag eller lørdag så vel som mandag og søndag som de øvrige konkurrentene tilbyr.

I en ellers travel hverdag er det ikke alle som har mulighet mandag eller søndag. Hello Fresh tilbyr en veldig fleksibel leveringstid og hvis du ikke har mulighet til å ta imot leveringer på søndager eller mandager er nettopp dette matkassen for deg.

HelloFresh er veldig fleksible når det kommer til levering og uavhengig av hvordan du måtte bo så kommer man frem til en løsning på leveringen. Sjåføren vil kontakte deg på telefon eller følge de instrukser oppgitt i leveringsavtalen så lenge det lar seg gjøre.

Matkassene inneholder kjøleelementer og tåler å stå ute i noen timer, men det er likevel anbefalt å ta de inn så fort som mulig

Etter å ha gjort sitt inntog på det Norske marked har HelloFresh klart å levere et produkt og en tjeneste som ikke bare er konkurransedyktig, men som vi i Matkassetorget.no mente var så god at HelloFresh klarte å stikke av med første plass i matkassetorgets sin test av beste Matkasse 2024. Her kan du klikke deg inn for å lese testen i sin helhet.

Test av kundeservice og levering
 • Leveringstider:Lørdag: 09:00-18:00 // 11:00-17:00Søndag: 09:00-18:00 // 14:00-20:00Mandag: 12:00-18:00 // 16:00-22:00 // 14:00-22:00Tirsdag: 12:00-18:00 // 16:00-22:00 // 14:00-22:00
 • Matkassene leveres innenfor det tidsrommet du har valgt, men selve tidspunktet kan variere litt fra uke til uke og man har muligheten til å forandre dette enkelt selv.
tips om levering av matkassen
HelloFresh leverer i store deler av landet og du kan enkelt sjekke om de leverer til deg ved å klikke her.

Vår erfaring med kundeservice

Alt i alt hadde vi generelt veldig få problemer under vår test av HelloFresh, men det hendte at det manglet en råvare eller to. Vår erfaring er at kundeservice ordnet opp på en rask og effektiv måte.

Det var utrolig lett å si ifra om feil og man ble kompensert rikelig for feil og mangler med en prisjustering på den neste kassen. Kundeservice var mottakelig, forståelsesfulle noe som gjorde det veldig enkelt å si ifra om feil eller mangler ved leveringen.

Men hva om våres erfaring er unntaket? Hva sier andre om kundeservicen hos HelloFresh?

Derfor har vi også sjekket anmeldelser andre steder på nettet.Matkassetorget.no har ingenting å utsette på kundeservicen til HelloFresh og vår erfaring er kun positiv annet enn små avvik man nesten må regne med når det kommer til logistikk, men hvis du fremdeles er usikker så kan du sjekke ut flere anmeldelser på Trustpilot ved å gå inn på denne lenken.

Derfor har vi også sjekket anmeldelser andre steder på nettet.

Her er noen utdrag fra utvalgte anmeldelser på truspilot.no

 1. Oppskriftene er lette å følge så man får mestringsfølelse selv om man ikke er vant til å lage mat fra bunnen. Leveringen er punktlig. Appen er veldig enkel å bruke og gjøre det lett å endre matkasser, leveringstider osv. Også veldig lett å bli kompensert om noe er galt eller mangler i leveringen.
 2. Fikk noen selgere fra HelloFresh på døren. Er i utgangspunktet veldig skeptisk til alt som blir solgt dør til dør, men denne gangen er jeg positivt overrasket. Alle matrettene er veldig gode, det er passelig med valgmulighet, vi lærer mye nytt når vi lager mat, og måltidene er passe store. Prisen er også grei. Eneste trekket de får er litt lite fleksibilitet med hvilken dag man får maten levert.
 3. Enkel og god mat! Digger HelloFresh, er veldig fornøyd med oppskriftene, utvalget, råvarene og generelt opplevelsen med konseptet! En negativ ting er at det er mye plastforpakning i leveransene, men alt i alt gjør HelloFresh hverdagen lettere!

Sammenlign HelloFresh med andre matkasser

Hello Fresh VS Adams matkasse og Godt Levert

Matkassetorget.no har valgt å sammenligne de tre største aktørene i Norge slik at det er lettere for deg som forbruker å velge hvilken aktør du skal velge.

De seks punktene vi har valgt å sammenligne er:

 • Pris
 • Variasjon i matrettene
 • Er de allergi- og intoleranse vennlig?
 • Leverer de i store deler av landet?
 • Har de tilbud for single?
 • Satser de på bærekraft og miljø?

Vi har valgt å vurdere disse punktene da alle aktørene tilbyr gode matmessige produkter hvor individuell smakssanser kommer mer inn i spill enn noe annet.

Hva med å prøve alle aktørene for å finne ut hvilken nettopp du foretrekker?

Adams Matkasse vs Hello Fresh vs Godt LevertSammenligning av matkasser
VS
VS
PrisBillig/dyr
VS
VS
VariasjonVarierte matretter
VS
VS
AllergivennligTilpasset allergi og intoleranse
VS
VS
Nasjonal leveringLevering i store deler av Norge
VS
VS
MiljøbevisstOpptatt av bærekraft og miljø
VS
VS

Med små marginer i et kompetitivt marked stakk HelloFresh av med seieren på grunn av kvaliteten og smakene på rettene. Vi i Matkassetorget følte at de leverte et litt bedre produkt av høyere kvalitet enn konkurrentene. Her kan du være helt sikker på at du får nye og spennende smaksopplevelser.

Matkassetorgets 2024 testvinner! De gjør det aller meste riktig. Dette er en sikker vinner og vi i matkassetorget kan ikke anbefale den nok! God middag.

Maten var aldeles ypperlig, og de skiller seg ut fra konkurrentene ved å ha et så internasjonalt preg på maten noe som fører til mange nye smaksopplevelser

Rettene falt godt i smak hos store og små samtidig som det ga noen helt nye matopplevelser man helt sikkert kan kreditere det internasjonale kjøkkenet til HelloFresh. Det var rett og slett veldig spennende retter som ga mersmak.

Ved å sette bærekraft i søkelyset har HelloFresh også tatt ansvar når det kommer til matsvinn og unødvendig emballasje noe som blir viktigere og viktigere fremover. Her kan du lese mer om bærekraftig uvikling på FN sine nettsider.

De tilbyr ikke en singelkasse, men man kan bestille en vanlig kasse for 2 også har man enten til lunsj eller så kan man ha samme middag to dager på rad. De har glutenfrie alternativ, men de trekkes noe for å ikke ha ha flere allergi og intoleranse vennlige muligheter samt en helt egen singelkasse.

Det er også noe negativt at man kun kan bestille matkasse porsjonert til en husholdning med 1,2 eller 4 i. Dette kan føre til vanskeligheter når husholdningen inneholder flere eller færre medlemmer.

Det er det helhetlige bildet som avgjorde at HelloFresh ble matkassetorget.no sin vinner i testen vår av en beste matkassen i Norge. De leverer jevnt over et veldig godt produkt i en bransje med små marginer hvor individuelle smakssanser og preferanser kan spille en rolle. HelloFresh er absolutt en verdig vinner og hvis du ikke helt har bestemt deg enda så kan matkassetorget.no anbefale HelloFresh på det sterkeste. God middag!

Priser

Hva koster HelloFresh?

Kjøtt og grønt Kjøtt, fisk og grønnsaker

Matkasse stappfull av kjøtt, fisk og grønnsaker.
kr 410,00kr 759,00 Se dagens kampanjer

Familievennlig Familievennlig

Familievennlig alternativ som faller i smak hos både store og små.
kr 410,00kr 759,99 SE dagens kampanjer

Vegetarisk Vegetariske retter

For deg som er vegetarianer eller bare ekstra glad i frukt og grønt.
kr 410,00kr 759,00 Se dagens kampanjer

Raskt og enkelt Retter som tar under 25 min å tilerede

Raske, enkle og smakfulle retter.
kr 410,00kr 759,00 Se dagens kampanjer

Kalorismart Maks 650 kalorier per porsjon

Matkasse som ikke overskrider 650 kalorier per porsjon.
kr 410,00kr 759,00 Se dagens kampanjer

Fisk og grønnsaker Kun Fisk og grønnsaker

Matkasse som inneholder nøyaktig hva den sier den skal, retter av fisk og grønnsaker.
Kr 410,00Kr 759,00 Se Dagens Kampanjer
Disclaimer text….

Mest Grønnsaker. Kjøtt maks to dager i uka.

Inneholder maks to måltider med kjøtt hver uke hvor de resterende dagene er vegetariske.
kr 410,00kr 759,00 Se dagens kampanjer
 • Alle matkassene til HelloFresh koster kr 759,-ordinært med nåværende tilbud til kr 410,- . Dette gjelder 3 middager per uke tilpasset til 2 personer.
 • 5 middager til 2 personer koster kr 1069,- ordinært med nåværende tilbud til kr 620,- per levering.
 • 4 middager til 5 personer koster kr 1299 ,- ordinært med nåværende tilbud til kr 800,- per levering

I tillegg vil prisene variere basert på gjeldene tilbud. Man vil også få andre priser dersom man er 2 eller 4 personer, eller dersom man ønsker å få levert 4 eller 5 middager per levering.

Del din erfaring

Erfaringer og omtaler fra forbrukeren

8.7 Vudering

8.2Redaksjonens vudering
Kvalitet
8
Variasjon
6
Kundeservice
10
Levering
10
Pris
7
9.1Brukeranmeldelse
Kvalitet
9.5
Variasjon
8
Kundeservice
9
Levering
10
Pris
9
Legg igjen omtale  |  Les anmeldelser og kommentarer
1 Kommentar
 1. 5
  Kvalitet
  100
  Variasjon
  100
  Kundeservice
  100
  Levering
  100
  Pris
  100

  Jeg har nå vært kunde hos HelloFresh i et halvt år og kunne ikke vært mer fornøyd. Rettene i matkassene deres har gitt meg og familien stor inspirasjon og fungerer som et hyggelig samlingspunkt for hele familien. Hver eneste gang kassen blir levert er vi alle like nyskjerrig på hva som befinner seg oppi den. Minstemann blir alltid like fornøyd når det kommer pastaretter, mens mor og jeg alltid gleder oss til å teste nye matretter.

  + FORDELER: Svært varierende innhold Lite matsvinn
  Hjelpsom(3) Lite hjelpsom(0)You have already voted this

Kommenter

Din vurdering

Matkassetorget | Sammenlign og finn beste matkasse
Logo