Glutenfri matkasse (juli 2024)

Ser du etter glutenfrie matkasser? I denne artikkelen skal vi ta for oss glutenfrie matkasser og hvilke aktører som tilbyr dette.
Matkasse for folk med cøliaki. Ingen gluten

Mange sliter med gluten allergi eller rett og slett vil spise mindre gluten av forskjellige årsaker. I denne artikkelen tar vi for oss hvilke leverandører som tilbyr glutenfrie matkasser.

Vi har også testet de seks største aktørene i matkasse bransjen. Hvis du er interessert i hvordan de forskjellige leverandørene gjorde det kan du klikke her for å lese testen i sin helhet.

Her er noen av aktørene som tilbyr glutenfrie matkassene for 2 personer og 3 middager i uken. Disse kan du gjøre glutenfrie ved å velge det inne på matkasse leverandørens egne sider.

Glutenfri matkasse for 2 personer

Listen nedenfor viser deg de 3 billigste glutenfrie matkassene til 2 personer og 3 middager i uken. Aktørene tilbyr flere valgmuligheter. Klikk på se dagens kampanjer for å få opp flere muligheter fra den aktuelle leverandøren.

10
HelloFresh Logo billigste matkasse

HelloFresh Matkassetorget.no sin testvinner

HelloFresh tilbyr spennende smaker fra alle verdens hjørner. De er verdensledende på matkassefronter. De tilbyr mange gode glutenfrie alternativer.
Kr 410,-Kr 759,- Se dagens kampanjer
10
Adams matkasse Logo billigste matkasse

Adams Matkasse Inspirasjonsrike retter

Adams matkasse leverer høy kvalitet i alle segmentere. Her finner du nye retter, men også gamle klassikere og tilbyr mange glutenfrie alternativer,
Kr 703,-Kr 879,- Se dagens kampanjer
10
Godtlevert Logo billigste matkasse

Godtlevert Kanskje de beste råvarene?

Godtlevert leverer gjennomgående bra og har mange smakfulle retter med gode råvarer. De legger også til rette for folk med glutenallergi..
Kr 594,30,-Kr 849,- Se dagens kampanjer
Glutenfri matkasse for 2 personer

Glutenfri matkasse for 4 personer

Listen nedenfor viser deg 3 glutenfrie matkasser for 4 personer og 3 middager i uken. De forskjellige aktørene tilbyr glutenfrie alternativer til de forskjellige matkassene eller så kan man lage sin egen meny med helt valgfrie glutenfrie retter.

10
HelloFresh Logo billigste matkasse

HelloFresh Matkassetorget.no sin testvinner

HelloFresh tilbyr spennende smaker fra alle verdens hjørner. De er verdensledende på matkassefronter. De tilbyr mange gode glutenfrie alternativer.
Kr 580,-Kr 999,- Se dagens kampanjer
10
Adams matkasse Logo billigste matkasse

Adams matkasse Inspirasjonsrike retter

Adams matkasse leverer høy kvalitet i alle segmentere. Her finner du nye retter, men også gamle klassikere og tilbyr mange glutenfrie alternativer,
Kr 831,20,-Kr 1039,- Se dagens kampanjer
10
Godtlevert Logo billigste matkasse

Godtlevert Kanskje de beste råvarene?

Godtlevert leverer gjennomgående bra og har mange smakfulle retter med gode råvarer. De legger også til rette for folk med glutenallergi.
Kr 699,30,-Kr 999,- Se dagens kampanjer

Tabellene overfor viser middager for 2 og 4 personer 3 dager i uken, men leverandørene tilbyr mange andre muligheter for husholdninger med flere eller færre medlemmer. Hvis du klikker inn på dagens kampanjer hos en av aktørene kan du selv se om de kan levere til deg og din familie.

I denne artikkelen har vi tatt for oss noen aktører som tilbyr glutenfrie matkasser. Man kan velge fra fastsatte menyer som forandrer seg på ukentlig basis eller sette sammen sin egen meny av glutenfrie retter.

Vi i matkassetorget.no fikk testet matkasser fra alle leverandørene og kan anbefale alle aktørene. De tilbyr smakfulle, spennende og råvarer av høy kvalitet samtidig som de har mange glutenfrie retter.

Hva er en glutenfri matkasse?

En glutenfri mataksse inneholder retter som er fri for gluten. Matrettene har like høy standard som de øvrige rettene, men er helt fri for gluten. Hvis du eller noen i din familie ikke tåler gluten og vil bestille matkase finnes det flere leverandører som leverer matkasser som er glutenfrie.

Her kan du lese mer om hvilke produkter som er glutenfrie og hva glutenfritt egentlig betyr.

De Glutenfrie Matkassene leveres hver uke eller annenhver uke og man kan velge blant fastsatte menyer med glutenfrie retter eller lage sin egen matkasse ved å velge mellom et stort utvalg matretter som er garantert glutenfrie. .

Hvis du er nysgjerrig og vil vite mer kan du lese mer om cøliaki her.

Hvem leverer glutenfrie matkasser?

De tre største aktørene på markedet tilbyr glutenfrie matkasser. HelloFresh, Adams matkasse og godtlevert har alle glutenfrie matkasser og leverer i store deler av landet.

Du kan enkelt sjekke om de leverer til deg ved å trykke på se dagens kampanjer også skrive inn postnummeret ditt på siden til den aktuelle matkasse bedriften.

Videre under skal vi ta for oss alle stegene du må gå igjennom for å bestille en glutenfri matkasse.

 1. Sjekke om den aktuelle aktøren har en matkasse som passer antall medlemmer i husholdningen og antall retter i uken.
 2. Finne ut om leverandøren tilbyr glutenfrie matkasser. Alle våre aktører har glutenfrie muligheter.
 3. Sjekke om de leverer til deg ved å fylle inn postnummeret ditt på deres side.
 4. Velge matkasse ut i fra fastsatte menyer som forandrer seg på ukentlig basis eller velge rettene sine selv.
 5. Velge om man vil ha levering annenhver uke eller hver uke samt. hvilken dag man vil ha det levert også fullføre bestillingen.
 6. Den glutenfrie matkassen vil så blir levert til oppgitt adresse.
 7. Husk å ta inn den leverte matkassen så fort som mulig slik at råvarene holder seg best mulig. Man kan også la sjåføren sette den igjen ute et trygt sted. Hvis ikke sjåføren kan sette fra seg matkassen så må man selv være tilstede eller få noen andre til å ta imot den.
 8. Lage selve middagen ved å følge de enkle og raske oppskriftene.
 9. God middag.

Priser på Glutenfrie matkasser

HelloFresh sin Glutenfrie matkasse koster fra kr 410,- opp til kr 1299,- avhengig av antall måltid og personer i uken. Adams Glutenfrie matkasse koster fra kr 703,- opp til kr 1769,-. Godtlevert sin glutenfrie matkasse koster fra kr 594,30,- opp til kr 1549,-.

Veganske matkasser

Mange aktører slik som HelloFresh, Adams matkasse og godtlevert tilbyr alle veganske matkasser. Her kan man velge mellom mange gode veganske retter eller la kokkene hos de forskjellige aktørene velge for deg.

Prisen på den grønne kassa fra en av leverandørene er fra kr 410,- til kr 1769,- avhengig av leverandør og hvor mange middager samt antall personer man vil bestille til. Enten man er vegetarianer eller bare ekstra glad i frukt og grønt kan man trygt gå for en matkasse fra de øvrige aktørene.

Her får man næringsrike retter som nok faller i smak hos alle.

Er det billigere med glutenfri matkasse enn mat i butikken?

Det kan lønne seg å bestille glutenfrie matkasser siden de ikke kommer med tillegg i prisen. Glutenfrie produkter er ofte en god del dyrere på butikken. Man kan også spare penger ved å slippe matsvinn, ekstra handleturer til butikken hvor man ofte kjøper med seg noe unødvendig samtidig som det leveres rett hjem til deg.

Hvorvidt det er billigere for din husholdning kan nok variere, men mange vil nok kunne spare noe ved å gå for en glutenfri matkasse i forhold til å handle på butikken.

Barnevennlig matkasse ved allergier eller intolerans.

Hvis noen i familien har allergier som gluten eller laktoseintolerans så kan man fremdeles finne en matkasse som dekker husholdningens behov.

Hvis du er på utkikk etter en barnevennlig matkasse som også er glutenfri eller allergi vennlig så tilbyr HelloFresh, Adams matkasse og godtlevert barnevennlige matkasser man kan gjøre glutenfrie eller allergi vennlige.

HelloFresh sin matkasse som er barnevennlig heter Familievennlig, Adams matkasse sin heter Ekspress og Godtlevert sin heter Favoritt.

Fordeler og ulemper med glutenfrie matkasser

Videre under skal vi ta for oss noen av de største fordelene og ulempene

Positivt
 • Man kan spare penger ved å slippe matsvinn og unødvendig handling på butikken.
 • Det blir færre handleturer på butikken.
 • Nye smaksopplevelser for store og små.
 • Variert, sunn og god mat.
 • Tidsbesparende.
 • Ingen bindingstid.
 • Levert rett hjem.
 • De fleste rettene er enkle og raske å tilberede.
 • Glutenfrie og allergi vennlige alternativer.
Negativt
 • For noen kan det være noe dyrere enn å handle på butikken.
 • Mindre utvalg i forhold til mange butikker.
 • Det kan være leveringstidspunktene ikke passer for din husholdning.
 • Noe mindre utvalg på grunn av at det er glutenfritt.

Hvorfor velge en glutenfri matkasse?

Det er fordeler og ulemper ved å velge en glutenfri matkasse. For enkelte familier kan det være besparende, mens for andre husholdninger vil det være noe dyrere enn butikken. Det vi i redaksjonen erfarte når vi testet matkasser så var den største besparelsen all tiden vi fikk til overs i en ellers hektisk hverdag med enkle og raske matretter.

Man finner nye spennende retter, men også gamle klassikere som både store og små liker. Det er sunn og variert kost helt fritt for gluten, men det går litt ut over antall retter man kan velge mellom hvis man velger glutenfrie retter.

Det er ingen bindingstid og man kan av pause eller slette tjenesten når som helst. Hvorfor ikke gi det et forsøk?

Hvorfor velge en glutenfri matkasse? Hvete

Hvordan velge en glutenfri matkasse?

Det er flere måter å velge en glutenfri matkasse på, men det er lurt å ta hensyn til disse punktene når du skal velge din glutenfrie matkasse.

 • Finne ut hva husholdningens diett og preferanser slik som glutenfritt, vegansk, variert etc.
 • Sjekke om leverandøren kan tilby tjenester og produkter som du/dere har behov for.
 • Se om aktøren tilbyr riktig antall måltider per uke til riktig antall personer. Det kan variere veldig fra aktør til aktør.
 • Kan de levere til deg?
 • Gjerne ta en titt på menyen eller se i gjennom de fastsatte matkassene som forandrer seg ukentlig.
 • Sjekk prisen satt opp mot konkurrentene.
 • Hvis du ikke liker matkassene fra en av aktørene kan du fritt prøve en av de andre. De største aktørene har ingen bindingstid og det er enkelt å avslutte eller pause kundeforholdet.

Hvis du fremdeles er usikker har vi i matkassetorget.no foretatt oss en omfattende test av beste matkasse 2024. Alle aktørene i denne artikkelen gjorde det bra og vi kan trygt anbefale alle sammen. Les vår test av beste matkasse.

Ofte stilte spørsmål

Hva er den billigste Glutenfrie matkassen?

Den aller billigste matkassen med 3 måltider i uken for 2 eller 4 personer er HelloFresh sin matkasse med 3 måltider for 2 personer koster henholdsvis kr 410,- med rabatt og kr 759,- til original pris. Prisene vil variere noe avhengig av antall medlemmer i husholdningen og hvor mange ukentlige retter man ønsker.

Finnes det glutenfrie matkasser som tar hensyn til allergener?

Det finnes glutenfrie matkasser som også tar hensyn til allergener. HelloFresh, Adams matakasse og Godtlevert skilter med hvilke allergener rettene inneholder og om de er glutenfrie i menyen sin. Man kan sette sammen sin egen kasse som er helt fri for enkelte allergener og i tillegg er glutenfri.

Er glutenfrie matkasser økologiske?

De fleste matkassene er nok ikke helt økologiske, men enkelte produsenter som Adams matkasse og kokkeløren setter lokale råvarer i søkelyset og er veldig flinke til å ha økologiske, lokale råvarer i matkassene sine.

Er HelloFresh glutenfritt?

HelloFresh er glutenfritt. De har retter som er glutenfrie og med gluten, men man kan velge retter som ikke inneholder gluten ved å sette sammen sin egne glutenfrie matkasse.. Hvis du eller noen i husholdningen har gluten allergi kan du trygt velge HelloFresh sine matkasser.

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Matkassetorget | Sammenlign og finn beste matkasse
Logo