Makroboks: Erfaringer og vurdering (2024)

Makroboks har tatt matkassekonseptet og gjort det enda enklere ved å tilby ferdig pakkede retter man bare kan varme i mikroen på noen minutter.
8.3/10 (Redaksjonens vudering)
Matkasseleverandøren er rangert som #3 i kategorien Leverandører

I denne artikkelen har vi testet og deler våres og forbrukerens erfaringer med makroboks. Vi anbefaler deg å lese videre for å fatte din egen vurdering av leverandøren.

Makroboks har tatt matkassekonseptet og gjort det enda enklere ved å tilby ferdig tilberedte retter man bare kan varme i mikroen på noen minutter.

Makroboks har virkelig satset og gjort matkassekonseptet enda enklere for forbrukeren. Enten du ikke liker å tilbringe tid på kjøkkenet, har en veldig travel hverdag eller rett og slett bare vil kose deg litt ekstra i i en ellers hektisk hverdag så gir Makroboks deg litt mer frihet.

Her kan du se et kort videoklipp fra makroboks sin side på Youtube om hvor enkelt det er.

Med bakgrunn i deres konsept som er noe annerledes enn de største aktørene på markedet har vi i matkasetorget valgt å ta Makroboks med i vår test av beste matkasse. Klikk her for å lese testen i sin helhet og se hvordan Makroboks gjør det i forhold til konkurrentene

Innholdsfortegnelse

Vår vurdering

Fordeler og ulemper med Makroboks

Positivt
 • Enkelt konsept med bare 7 valgmuligheter hver uke.
 • Ferdiglagede og porsjonerte retter man kun trenger å varme opp.
 • Man kan velge alt fra 4 til 20 måltider hver uke.
 • Abonnementstjeneste uten bindingstid eller engangs bestillinger som er noe dyrere.
 • Levering hver uke eller annenhver uke.
 • Forskjellige valgmuligheter fra uke til uke
 • Legg å kansellere eller pause abonnementet sitt på deres egne nettsider.
 • Veldig tidsbesparende da rettene kun behøver å varmes opp.
 • Resirkulerbare beholdere.
 • De har glutenfrie og laktosefrie alternativer, selv om det minker utvalget ditt hver uke.
Negativt
 • Få valgmuligheter i forhold til de største aktørene.
 • Siden alt er laget og porsjonert på forhånd kan dette gå litt ut over kvaliteten på måltidene.
 • Litt små porsjoner hvor det meste er mellom 400-650 kalorier.
 • Litt dyr pris i forhold til enkelte konkurrenter da måltidene er litt under porsjonerte.
 • Lite fokus på bærekraftig drift ut i fra informasjonen vi finner på deres nettside.
 • Begrensete leveringsmuligheter.

Makroboks kjører et noe annerledes konsept når det kommer til matkasser og vi kan se at det er en del fordeler med det, men også noen ulemper. Under i dette avsnittet skal vi gå videre inn på de forskjellige fordelene og ulempene.

Noen fordeler som er verdt å merke seg

 1. Veldig enkelt for forbrukeren. Alt man trenger å gjøre er å varme opp måltidet da alt er ferdiglaget i beholdere. Dette gir en større fleksibilitet i hverdagen samtidig som man får matretter som smaker godt. Vi i matkassetorget erfarte at dette konseptet er veldig tiltalende da man ofte er opptatt i ukedagene med alt mulig annet.
 2. Litt få valgmuligheter hver uke, men de rullerer på rettene på ukentlig basis samtidig som det kommer nye retter forløpende. Dette vil over tid skape variasjon selv om det på ukentlig basis kan være litt lite å velge mellom. De aller fleste rettene falt veldig godt i smak hos matkassetorget.no så man finner helt sikkert noe man liker selv med få valgmuligheter.
 3. Stor fleksibilitet i forhold til antall porsjoner man kan bestille i uken. Her kan man bestille alt fra 4 til 20 porsjoner i uken og velge selv hvor mange av hver rett man vil ha.
 4. Siden alt kommer i beholdere man kan resirkulere forhindrer dette en del matsvinn, men jeg kan ikke finne andre fordeler når det kommer til en bærekraftig drift noe som blir viktigere og viktigere fremover. Her kan du lese mer om bærekraftig utvikling fra FN sin nettside.
 5. Man kan velge å avbestille eller sette tjenesten på pause veldig enkelt uten bindingstid.. Dette kan styres fra deres hjemmeside. De tilbyr også en enkelt levering uten abonnement hvis du bare vil prøve kassen først.
 6. De tilbyr glutenfrie alternativer og laktose vennlige alternativer. Dette kan snevre inn valgmulighetene hver uke, men matkassetorget.no vurderer det likevel veldig positivt at de tilbyr dette da det er en del konkurrenter som ikke gjør det.

Noen ulemper som er verdt å merke seg

 1. De har kun syv retter man kan velge fra hver uke som fører til noe mindre variasjon enn hva andre matkasse leverandører kan tilby.
 2. Måltidene er allerede tilberedt og porsjonert i beholdere på forhånd slik at du som forbruker kun trenger å varme disse opp. Dette fører selvfølgelig til at maten og råvarene mister litt av kvaliteten, men vi i matkassetorget.no var veldig fornøyd med rettene selv om. De levde således ikke helt opp til kvaliteten på enkelte andre matkasser på grunn av dette.
 3. Porsjonene kan også være noe små for voksne aktive mennesker. Det meste lå på rundt 400-650 kalorier og vi i matkassetorget fant dette litt smått i en aktiv hverdag. Hvis du ikke har behov for større måltid er dette ikke noe å bry seg om, men det gjør at enkelte kanskje må bestille to porsjoner for å få i seg nok mat og da blir dette en noe dyr ordning selv om man slipper å lage maten selv.
 4. I et veldig konkurranseutsatt marked så tilbyr de en noe dyrere, og under porsjonert løsning i forhold til de største aktørene. Du kan lese mer om hvor vi rangerer de på pris i forhold til konkurrentene ved å klikke her for å lese matkassetorgets test av beste matkasse 2024.
 5. Resikulerbare beholdere er et steg i riktig retning, men vi fant ikke noe om bærekraft og hvordan de stiller seg til dette på deres egne nettside. Dette har nok ikke så mye å si for mange, men vi i matkassetorget.no må vurdere dette opgså.
 6. Levererer stort sett kun i områder rundt Oslo enn så lenge.

Test av produktetene til Makroboks

Mer om Makroboks sine produkter

MatkasserDetaljer
MakroboksMakroboks har et noe annerledes konsept enn enkelte andre aktører innenfor matkassekonseptet. Her kan du velge mellom 7 retter som varierer fra uke til uke for å sette sammen din egen kasse. Man kan velge alt fra 4-20 matretter eller porsjoner i uken. Du kan selv velge antall av de forskjellige syv matrettene du har å velge mellom. Alt kommer ferdiglaget i beholdere som du kun trenger å varme. Du kan bruke en mikrobølgeovn, stekepanne eller ovn for å varme de aller fleste rettene.

Makroboks gjør et solid innhopp i matkassemarkedet ved å tilby en tjeneste for de som vil ha litt mer frihet i hverdagen eller ikke liker å tilbringe mye tid på kjøkkenet.

Vi erfarte selv hvor deilig det var å få frigjort litt ekstra tid i en ellers hektisk hverdag og vår vurdering er at dette er et konsept vi tror mange vil like i en tid hvor ferdigpizza er Norges mest spiste middagsrett, hver eneste dag, hele uken.

Selv med ferdiglaget mat i beholdere så holder Makroboks en relativt høy standard når det kom til selve rettene. Det var få ting som ikke falt i smak hos matkassetorget.no og vi var relativt fornøyd med alle rettene vi fikk servert. Vår erfaring er at rettene holder seg godt i kjøleskapet hele uken uten at det går for mye ut over kvaliteten på rettene.

Videre i avsnittet går vi litt mer inn på det som skiller Makroboks fra de andre konkurrentene da de tilbyr et noe annerledes konsept.

Test av produktene til Makroboks.

Makroboks sitt konsept.

Makroboks har tatt enkel og rask mat til et nytt nivå med sitt konsept. Velg mellom 4-20 porsjoner av 7 ferdiglagede retter du kun trenger å varme opp. Enkelt å forholde seg til og enkelt å tilberede. Du trenger kun å varme maten når du har fått matkassen. De klarer å levere et velfungerende og velsmakende produkt på en noe annerledes måte enn konkurrentene.

Ingen bindingstid på abonnementstjenestene eller prøv en enkelt kasse.

Velg mellom abonnementstjeneste til en noe billigere pris eller få en enkelt kasse levert uten noen form for forpliktelser. Du kan uansett kansellere når du vil uten noen form for bindingstid.

Maten kommer i beholdere klare til oppvarming

Maten kommer ferdig tilberedt i beholdere som inneholder en porsjon. Denne beholderen kan varmes opp i mikroen og man kan velge å spise rett fra denne beholderen. Hvis man velger dette så slipper man ekstra oppvask. Beholderen kan også resirkuleres.

Test av produktene til Makroboks. Bilde av kylling i saus.

Test av kundeservice og levering

Makroboks levering og kundeservice

Levering

Makroboks leverer kun i områder rundt Oslo i skrivende stund. Du kan enkelt sjekke om de leverer til deg ved å klikke på denne lenken også gå til menyen oppe til høyre hvor det står »sjekk om vi leverer til deg». Du kan også lese mer om ting du måtte lure på siden det er spørsmål og svar siden.

Makroboks bruker bud biltjeneste fra Bring for å levere matkassene sine. Vi i matkassetorget.no hadde kun gode erfaringer med selve leveringen og de kom alltid innenfor angitt tidsrom. De tilbyr litt snevre leveringsmuligheter som er søndager klokken 16:00-22:00 og mandager klokken 09:00-15:00.

De har også en form for sporings tjeneste hvor du kan se et estimat på hvor lenge det er til sjåføren er hos deg. Hvis du bor i hus eller et sted hvor det er mulig å sette fra seg matkassen ute vil sjåføren velge dette, men hvis du bor i leilighet vil sjåføren ringe deg for å foreta overleveringen eller finne en løsning som å sette matkassen innenfor inngangsdøren.

Makroboks test av kundeservice og levering.
 • De leverer stort sett kun i Oslo og områder rundt som for eksempel: Drammen, Asker, Bærum, Oslo, Lillestrøm, Jessheim, Enebakk, Follo, Moss, Fredrikstad og Sarpsborg.
 • De kan også levere til bedrifter.
tips om levering av matkassen
Matkassene tåler å stå ute en liten stund, men det anbefales å ta de inn i kjøleskapet så raskt som mulig for å beholde best mulig holdbarhet. Dette avhenger også litt av værforhold og hvor matkassen står.

Vår erfaring med kundeservice

Vi i matkassetorget.no er veldig fornøyd med kvalitetssikringen til Makroboks og opplevde vel egentlig bare en gang at det var noe feil ved leveransen. Vi hadde fått feil antall av noe vi hadde bestilt, men kundeservice var veldig flinke til å ordne opp og dette ble korrigert på den neste leveringen. Vår erfaring er at kundeservice ordner opp raskt og tilfredsstillende.

Hurtig responstid og imøtekommende kundeservice.

Det er mulig å kontakte kundeservice på telefon: 415 45 840(Kun SMS) eller på Epost: info@makroboks.no eller på Grenseveien 71, 0663 Oslo.

Det at de ikke gir folk muligheten til å ringe for å snakke med kundeservice kan for enkelte være litt frustrerende.

Vår vurdering er at Makroboks sin kundeservice har hurtig responstid og imøtekommende kundeservice. De får noe trekk for å ikke ta imot samtaler over telefon.

Men hva om våres erfaring er unntaket? Hva sier andre om kundeservicen hos Makroboks?

Makroboks er en mindre aktør, men vi fant en del tilbakemeldinger på deres Trustpilot side. Hvis du vil lese litt mer om andres erfaringer kan du lese mer om de ved å klikke på lenken. De har også en noe mindre aktiv facebook side du finner her.

Her er enkelte utdrag fra anmeldelser fra Trustpilot:

Jeg koser meg SÅ med hvert eneste måltid! Både fisk og kylling er ordentlig saftig og godt, og jeg som bor alene får et mye mer variert kosthold og bedre mat enn jeg hadde klart til den prisen selv. Leverer alltid på tid, og kjempegod mat. Har hatt 10 måltider i uka i ca 2 mnd

Maten ble levert med litt forsinkelse, men jeg mottok sms i god tid om dette. Det er pluss i boka. Selve overleveringen gikk veldig greit. Veldig god mat så vi kommer til å benytte dette flere ganger. Et stort pluss er at vi ikke må abbonere, men kan handle etter behov. Anbefales.

Matkassetorgets vurdering avslutningsvis.

I et veldig kompetitivt marked med mange aktører skiller Makroboks seg ut ved å tilby helt ferdig tilberedte retter som kun må varmes. Man har muligheten for å varme maten i beholderen de kommer i noe som sparer tid når det kommer til selve kokkeleringen, men også når det kommer til oppvask. Dette vil nok for mange være veldig tiltalende i en ellers så travel hverdag.

Til tross for å komme ferdiglaget inneholder maten en relativt høy standard og det meste falt i smak hos matkassetorget.no. De lever ikke helt opp til kvaliteten på råvarer og smak på de fleste rettene i forhold til de største aktørene, men der må du tilberede maten selv.

Vår erfaring med Makroboks var stort sett positiv og det var utrolig deilig å frigjøre litt mer tid. Plutselig hadde vi en liten halvtime-time ekstra daglig og det kom godt med.

Vi erfarte selv hvor deilig det var å få frigjort litt ekstra tid i en ellers hektisk hverdag og vår vurdering er at dette er et konsept vi tror mange vil like i en tid hvor ferdigpizza er Norges mest spiste middagsrett, hver eneste dag, hele uken

Hvis du vil bruke minst mulig tid på kjøkkenet, men likevel spise variert mat så er dette det beste valget da det eneste man trenger å gjøre er å varme opp maten. De får noe trekk i vår test av beste matkasse for å levere et noe mindre velsmakende produkt enn de største aktørene, men med tanke på at de har litt andre konsepter så er dette absolutt et godt valg hvis du vil ha noe kjapt og enkelt. God middag.

Hvis du fremdeles er usikker på hvilken aktør du skal velge kan du klikke her for å lese vår test av beste matkasse. God middag!

Priser

Hva koster Makroboks sin matkasse?

4 Måltider 4 selvvalgte måltider

Minst antall retter det er mulig å bestille

10 Måltider 10 selvvalgte måltider

Du sparer kr 64,14.- ved å kjøpe ti måltider.
Kr 1004,86,- SE dagens kampanjer

20 Måltider 20 selvvalggte retter

Her sparer du mest! Du sparer Kr 192,42,-
Kr 1945,58,- Se dagens kampanjer
 • Man kan selv velge antall retter mellom 4-20. Prisene vil forandre seg i forhold til hvor mange retter man velger.
 • Ingen bindingstid på abonnement, men de må avbestilles før neste leverings uke.
 • De tilbyr også engangs kasser uten noen form for abonnement til en noe dyrere pris.
 • Prisene ovenfor er satt med utgangspunkt i priser for abonnement.

I tillegg vil prisene variere basert på gjeldene tilbud med forbehold om fremtidige forandringer i pris, levering, eller porsjonerings muligheter.

Del din erfaring

Erfaringer og omtaler fra forbrukeren

8.3 Vudering

8.3Redaksjonens vudering
Kvalitet
8.5
Variasjon
6
Kundeservice
10
Levering
10
Pris
7
8.2Brukeranmeldelse
Kvalitet
9
Variasjon
6
Kundeservice
8
Levering
10
Pris
8
Legg igjen omtale  |  Les anmeldelser og kommentarer
Legg igjen en kommentar

Kommenter

Din vurdering

Matkassetorget | Sammenlign og finn beste matkasse
Logo