Matkasse allergi – Se alle allergivennlige matkasser (mai 2024)

Ser du etter en allergivennlig matkasse? Det er flere leverandører som tilbyr dette og i denne artikkelen skal vi ta for oss tre av de største aktørene som legger til rette for folk med allergier.
Allergi vennlig matkasse. Kvinne som nyser

Har du eller noen i husholdningen mat allergier eller intoleranser? I denne artikkelen skal vi vise deg noen aktører som tilbyr allergi og intoleransevennlige matkasser. Det er flere leverandører som tar hensyn til dette og man kan enten velge matkasser som kokkene i de forskjellige bedriftene har satt sammen eller sette sammen sin helt egne uke meny som forandrer seg på ukentlig basis ved å velge mellom flere spennende matretter.

Hvis du er nysgjerrig på hvordan de forskjellige aktørene gjør det generelt kan du lese vår test av beste matkasse 2024 i sin helhet.

Her er de største aktørene som tilbyr allergi og intoleransevennlige matkasser og retter. Enkelte har hele matkasser som er allergi eller intoleransevennlige eller så kan man sette sammen sin egne meny ved å velge mellom et større utvalg av matretter.

Allergivennlig matkasse for 2 personer

Under kan du se flere tilbud fra de største leverandørene for 2 personer og 3 middager i uken. De aktuelle leverandørene tilbyr også matkasser for flere eller færre personer i tillegg til flere antall middager i uken. Trykk på se dagens kampanjer for å lese mer om dette.

10
HelloFresh Logo billigste matkasse

HelloFresh Matkassetorget.no sin testvinner

HelloFresh tilbyr flere allergivennlige alternativer og man kan selv sjekke hvilke retter som inneholder allergener på menyen også sette opp sin egen meny uten disse.
Kr 410,-Kr 759,- Se dagens kampanjer
10
Adams matkasse Logo billigste matkasse

Adams Matkasse Inspirasjonsrike retter

Adams matkasse tilbyr glutenfrie og laktosefrie alternativer. Du kan selv sjekke hvilke retter som er gluten og laktosefrie på deres meny.
Kr 703,-Kr 879,- Se dagens kampanjer
10
Godtlevert Logo billigste matkasse

Godtlevert Kanskje de beste råvarene?

Man kan selv sjekke hvilke allergener de forskjellige matrettene inneholder også lage sin egen matkasse blant over 80 forskjellige matretter. Her finner du helt sikkert noe godt selv med allergier eller intoleranse.
Kr 594,30,-Kr 849,- Se dagens kampanjer
Allergi vennlig matkasse for 2 personer. Mann og kvinne som lager mat.

Allergivennlig matkasse for 4 personer

Under kan du se flere tilbud på allergivennlige matkasser for 4 personer 3 dager i uken. De aktuelle leverandørene tilbyr også flere muligheter som matkasser til flere eller færre personer og et høyere antall måltid i uken. Klikk på se dagens kampanjer for å sjekke hva de ulike leverandørene har å tilby.

10
HelloFresh Logo billigste matkasse

HelloFresh Matkassetorget.no sin testvinner

HelloFresh tilbyr flere allergivennlige alternativer og man kan selv sjekke hvilke retter som inneholder allergener på menyen også sette opp sin egen meny uten disse.
Kr 580,-Kr 999,- Se dagens kampanjer
10
Adams matkasse Logo billigste matkasse

Adams matkasse Inspirasjonsrike retter

Adams matkasse tilbyr glutenfrie og laktosefrie alternativer. Du kan selv sjekke hvilke retter som er gluten og laktosefrie på deres meny.
Kr 831,20,-Kr 1039,- Se dagens kampanjer
10
Godtlevert Logo billigste matkasse

Godtlevert Kanskje de beste råvarene?

Man kan selv sjekke hvilke allergener de forskjellige matrettene inneholder også lage sin egen matkasse blant over 80 forskjellige matretter. Her finner du helt sikkert noe godt selv med allergier eller intoleranse.
Kr 699,30,-Kr 999,- Se dagens kampanjer

Vi viser kun enkelte valgmuligheter i tabellene ovenfor, men alle aktørene tilbyr flere løsninger som andre antall måltid i uken eller til færre eller flere personer. Du kan selv sjekke om de leverer det din husholdning har behov for ved å klikke på se dagens kampanjer hos den aktuelle leverandøren.

Aktørene tilbyr alt fra 3 retter for 1 person i uken til 6 retter for 5 personer i uken noe som gir stor fleksibilitet.

Alle aktørene i listene ovenfor leverer gode produkter vi i matkassetorget.no kan anbefale på det varmeste. HelloFresh ble vår testvinner, godtlevert havnet på en god andreplass og Adams matkasse kom på tredje. Hvilken matkasse din husholdning vil foretrekke kan nok variere og alle er gode valg .

Hva med å gi alle tre et forsøk for du bestemmer deg? Det er ingen bindingstid og det er veldig enkelt å avslutte eller pause kundeforholdet.

Hva er en allergivennlig matkasse?

Allergivennlige matkasser er matkasser som inneholder matretter som tar hensyn til forskjellige allergener. Det står oppgitt i alle rettene hvilke allergener de inneholder og man kan enkelt styre unna disse ved å velge andre matretter også sette sammen sin helt egne matkasser.

Matkassene kommer på ukentlig basis eller annenhver uke og inneholder et valgfritt antall retter til et visst antall personer avhengig av hva man velger. Disse blir levert til din leveringsadresse og inneholder matretter uten de allergenene du har valgt.

Vil du vite forskjellen mellom allergier og intoleranse. Her kan du lese mer om dette på helse Norge sin nettside.

Hvem leverer allergivennlige matkasser?

HelloFresh, Adams matkasse, Godtlevert er noen av de som leverer allergivennlige matkasser.

Usikker på om de leverer til deg? Sjekk det ved å klikke på en av lenkene ovenfor også skriver du inn postnummeret til hvor du vil ha det levert før du bestiller for å finne ut om de leverer til deg.

Her er stegene du må ta for å bestille en allergivennlig matkasse.

 1. Finne husholdningens diett krav, preferanser, hvor mange måltider i uken man vil ha og antall personer i husholdningen
 2. Hvile leverandører tilbyr det som møter husholdningens krav og preferanser.
 3. Kan aktøren levere til din adresse? Klikk på en av de aktuelle aktørene for å finne det ut ved å taste inn postnummeret ditt.
 4. Se gjennom menyen for å finne ut hvilke allergivennlige matkasser eller matretter de forskjellige aktørene har å tilby.
 5. Bestemme leveringstidspunkt og dag samt hvor ofte man vil ha matkassen levert.
 6. Den allergivennlige matkassen blir levert av leverings budet til den oppgitte adressen.
 7. Hvis matkassen blir stående ute over lenger tid kan dette gå ut over matvarene hvis leverings budet kan sette det fra seg ute. Hvis ikke det lar seg gjøre må man møte budet personlig for å få overlevert matkassen.
 8. Tilberede de raske og enkle allergivennlige rettene.
 9. God middag!

Hva koster en allergivennlig matkasse?

HelloFresh sine matkasser koster fra kr 410,- opp til kr 1299,-. Adams matkasse koster fra kr 703,- opp til kr 1769,-. Godtlevert koster fra kr 594,30,- opp til kr 1549,-.

Alle prisene avhenger av antall personer og antall måltid per uke. Det kan også variere i henhold til tilbud eller forandring i priser over tid.

Glutenfrie matkasser

Mange er allergisk mot gluten eller blir plaget av å spise det av andre årsaker. Det finnes glutenfrie matkasser man kan benytte seg av for å spise glutenfritt. Det er flere aktører som tilbyr glutenfrie retter og noen av disse er HelloFresh, Adams matkasse og godtlevert. Hvis du vil lese mer om glutenfrie matkasser og hvem som tilbyr dette kan du trykke her.

Er det billigere med allergivennlige matkasse enn mat i butikken?

For mange husholdninger er det billigere med en matkasse enn å handle i butikken. Det er mange ting som spiller inn og dette er noen av tingene som er med på å gjøre det billigere å kjøpe matkasse enn å handle inn i butikken.

 • Mindre unødvendige innkjøp også slipper man å planlegge like mye.
 • Lavere reiseutgifter med mindre reiser til butikken.
 • De fleste vil få mindre matsvinn og kan spare ved å slippe i kaste mye mat i måneden.
 • Den største besparelsen kommer for mange i form av tid og for mange er tid penger.

Veganske matkasser som er allergivennlige

Flere aktører har matkasser som er allergivennlige og veganske eller vegetariske. HelloFresh, Adams matkasse og godtlevert har alle matkasser som leverer nettopp dette. Man kan velge mellom flere spennende matretter og sette sammen sine egne ukentlige matkasser som tilfredsstiller preferansene og kravene.

Hvis du vil lese om veganske matkasser og flere leverandører som tilbyr dette kan du lese her.

Fordeler og ulemper med allergivennlige matkasser

Det kan være vanskelig å velge en mataksse, men her skal vi ta for oss noen av fordelene og ulempene ved dette.

Fordeler
 • Mulig å spare penger for mange husholdninger.
 • Slipp ekstra handleturer.
 • Opplev nye retter.
 • Variert kost.
 • Mulig å spare mye tid.
 • Avslutt eller sett kundeforholdet på pause uten bindingstid.
 • Levert til utvalgt leveringsadresse.
 • Raske og enkle oppskrifter alle kan følge.
 • Fleksible alternativ som allergi og intoleranse vennlige retter.
Ulemper
 • Kan være litt dyrere for enkelte husholdninger som er flinke til å planlegge innkjøp og unngå unødvendige kjøpt.
 • En del mindre utvalg siden det er retter uten enkelte allergener.
 • Det kan være de ikke leverer til din husholdning eller at leveringstidspunktene er ugunstige.
 • Hvis det kun er en i husholdningen med allergener må alle spise de samme rettene eller så må man bestille flere forskjellige matkasser.

Hvorfor velge en allergivennlig matkasse?

Det er flere grunner til å velge en allergivennlig matkasse. Man kan spare penger, tid og oppleve nye spennende matretter helt frie for de allergenene man vil unngå levert rett hjem.

Det kan være vanskelig å finne ut om det er lønnsomt og foretrukket for nettopp din husholdning og det er mange variabler, men ingen av aktørene i denne artikkelen har bindingstid og det er enkelt å avslutte eller pause tjenesten.

Hva med å prøve en allergivennlig matkasse i en uke uten noen form for bindingstid for å finne ut om det er noe for deg eller dere?

Hvorfor velge en allergi vennlig matkase? kvinne som spiser med spisepinner

Hvordan velge en Allergivennlig matkasse?

Det kan være vanskelig å vite hvordan man skal gå frem når det kommer til å velge en leverandør av allergivennlige matkasser. Det er mange aktører på banen som for eksempel HelloFresh, Adams matkasse, og Godtlevert.

Vi skal gå i gjennom noen av de viktigste sjekkpunktene når det kommer til hvordan man skal velge en allergivennlig matkasse under.

 • Sjekke husholdningens kraver til diett og behov som allergier, type mat, antall personer og hvor mange måltider man vil ha levert hver uke.
 • Finne riktig leverandør som tilbyr matkasser som samsvarer med husholdningens behov og preferanser..
 • Kan de levere til din valgte leveringsadresse? Sjekk nettsidene til den aktuelle leverandøren for å finne dette ut.
 • De forskjellige aktørene tilbyr alle varierte menyer med forskjellige retter. Ta en titt for å finne din favoritt.
 • Sammenligne pris og gå igjennom budsjettet.
 • Vi vil anbefale å teste ut forskjellige leverandører for å finne ut hvilken din husholdning foretrekker. Alle har forskjellige retter og det vil i mange tilfeller være subjektivt hvilken du eller dere liker best. Det er ingen bindingstid og det er lett å bytte mellom forskjellige leverandører uten tillegg i pris.

Med så mange valgmuligheter kan det være vanskelig å velge. Vi har gjort dette litt enklere ved å gjøre en omfattende test av de største aktørene i Norge. Du kan lese testen i sin helhet ved å klikke her.

Ofte stilte spørsmål

Hva koster en matkasse fra godtlevert?

En matkasse fra godtlevert koster fra kr 594,30,- til kr 1549,- avhengig av rabatter, antall personer og hvor mange matretter i uken man vil ha levert hjem til seg.

Hva er den beste matkassen?

HelloFresh er den beste matkassen i følge Matkassetorget.no sin best i test da de leverte gjennomgående høy kvalitetssikring i tillegg til smakfulle matretter fra alle verdens hjørner. De er verdensledende i matkasse segmentet av en grunn. Hvilken matkasse individuelle personer liker best vil nok variere mye.

Finnes det glutenfrie matkasser?

Ja, det finnes glutenfrie matkasser. HelloFresh, Adams matkasse og godtlevert er noen av aktørene som tilbyr matkasser med glutenfrie retter.

Har adams matkasse Glutenfri matkasse?

Ja, Adams matkasse tilbyr glutenfrie matkasser. Man kan velge fra flere forskjellige matkasser som forandrer seg fra uke til uke eller sette sammen sin egne matkasse ved å velge mellom flere forskjellige retter. Adams matkasse koster fra kr 703,20,-.

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Matkassetorget | Sammenlign og finn beste matkasse
Logo