Matkasse til 4 personer (mai 2024)

Det finnes flere gode leverandører som leverer matkasser til 4 personer. I denne artikkelen skal vi ta for oss noen av de største aktørene i Norge for å gjøre det lettere for deg å velge hvilken aktør du skal gå for.
Matkasse for 4 personer. Masse god mat

Det finnes flere ulike leverandører som leverer matkasser til 4 personer og derfor kan det være litt vanskelig å vite hvilken aktør og matkasse man skal gå for. Vi skal hjelpe deg litt på vei ved å vise deg noen av Norges største aktører og forklare litt mer hva en matkasse for 4 innebærer slik at det blir lettere for deg å velge.

Hvis du fremdeles ikke har bestemt deg for hvilken aktør du vil gå for kan du lese vår test av beste matkasse 2024 hvor alle aktørene i denne artikkelen er med.

Videre i artikkelen skal vi vise deg noen tilbud og forteller mer om hvilke aktører som tilbyr matkasser for 4 personer og hva det vil si å bestille en matkasse levert hjem.

Matkasser for 4 personer

Alle aktørene i denne testen tilbyr matkasser til 4 personer noe som gjør det lettere å finne ut hvilken matkasse du skal gå for. Vi vil vise deg noen tilbud og hva matkassene til de ulike leverandørene koster. Hvis du vil ha matkasser til flere elller færre personer tilbyr de også dette. Klikk på se dagens kampanjer for å lese mer om hva den aktuelle leverandøren kan tilby din husholdning.

10
HelloFresh Logo billigste matkasse

HelloFresh Matkassetorget.no sin testvinner

Matkassetorgets testvinner. HelloFresh stakk av med en solid førsteplass i vår test og vi kan anbefale HelloFresh til alle våre lesere. Mange spennende retter fra alle verdens hjørner.
Fra kr 410,-Kr 759,- Se dagens kampanjer
10
Adams matkasse Logo billigste matkasse

Adams Matkasse Inspirasjonsrike retter

Adams matkasse leverer gjennomgående høy kvalitet i alt de gjør som en av Norges største leverandører. Her finner du matkasser til 4 personer levert rett hjem. Smakfulle og inspirasjonsrike retter.
Fra kr 703,-Kr 879,- Se dagens kampanjer
10
Godtlevert Logo billigste matkasse

Godtlevert Kanskje de beste råvarene?

Godtlevert er godt levert. De endte på en sikker 2. plass i vår test. Her får du råvarer av høy kvalitet og mange spennende matretter.
Fra kr 594,30,-Kr 849,- Se dagens kampanjer
10
Singelkasse spisriktig logo

Spisriktig Ferdig tilberedte middager som bare må varmes

Spisriktig har satset mer på det sunne segmentet og leverer også matretter som er ferdig tilberedt og kun trenger å varmes. De kommer i egne beholdere man kan spise rett fra. Spar tid ved å velge Spisriktig som din levernandør.
Fra kr 589,- Se dagens kampanjer
10
Singelkasse makroboks Logo

Makroboks Ferdig tilberedte middager som bare må varmes

Makroboks tilbyr ferdig tilberedte måltider som kun trenger å varmes. Spar tid i en hektisk hverdag å få ferdige middager levert rett hjem.
Fra kr 423,33,- Se dagens kampanjer
10
Matkasse for 2 personer kokkeløren logo

Kokkeløren Lokale råvarer fra norske produsenter

Kokkeløren har valgt å vektlegge kvalitet over kvantitet og tilbyr kun en ukentlig matkasse. Denne inneholder spennende råvarer og mye mat fra Norske produsenter. Kanskje den mest velsmakende matkassen.
Fra kr 895,- Se dagens kampanjer

Prisene vil variere avhengig av tilbud, rabatter, hvilken matkasse du velger, forandring i pris over tid eller andre årsaker. Husk å sjekke prisene før du bestiller.

Alle leverandørene ovenfor tilbyr matkasser til 4 personer, men har ulike matkasser og matretter. Derfor kan det være lurt å sjekke flere før du bestemmer deg! Vi kan anbefale alle ut i fra din husholdnings behov og diett krav.

Klikk på se dagens kampanjer for å finne ut mer om de aktuelle leverandørene.

Matkasser for 4 personer. Tacos al pastor. Tacorett med svin.

Hva er en matkasse for 4 personer?

Det er en kasse med mat som inneholder middager til 4 personer. Denne blir levert rett hjem til deg utenkelig eller annenhver uke og inneholder enten ferdig tilberedte middager eller råvarer slik at din husholdningen kan tilberede middagen selv.

Ved å benytte seg av en matkasse for 4 personer kan man spare penger, tid og oppleve nye inspirsjonsrike retter samtidig som man treffer igjen gamle klassikere. Sett sammen din egen meny eller la kokkene hos de ulike aktørene velge for deg.

Hvis du vil gi en matkasse i gavekort til noen kan du lese mer om det i vår artikkel.

Beste matkasse for single

Det er flere leverandører som tilbyr matkasser som passer til single også kalt singelkasse som godtlevert, Spisriktig og Makroboks. Man kan også velge en matkasse for 2 personer, 3 dager i uken fra andre leverandører som HelloFresh, Adams matkasse og kokkeløren. Da får man enten ekstra lunsj eller samme middag to dager på rad. Dette er også en litt billigere løsning hvor man får mer mat for pengene.

Spisriktig og makroboks sine matkasser er ferdig tilberedt og må kun varmes. Slik sparer du tid i en ellers hektisk hverdag enten du bare er enslig eller student som bor for seg selv. De øvrige matkassene må tilberedes, men det finnes raske og enkle oppskrifter.

Noen aktører tilbyr studentrabatt slik som HelloFresh gjennom studentbeans.

Matkasser til flere eller færre enn 4 personer

Hvis du er på utkikk etter matkasser til husholdninger med flere eller færre enn 4 personer har vi skrevet artikler om dette også. Du kan lese mer om det her:

Priser på Matkasser for 4 personer

Det vil være stor variasjon i priser i forhold til hvilken aktør du velger. Her er noen eksempler på priser hos de største aktørene avhengig av hvor mange personer og antall middager i uken man velger.

HelloFresh koster fra kr 410,- opp til kr 1299,- uken. Adams matkasse fra kr 703,- opp til kr 1769,-. Godtlevert fra kr 594,30,- opp til kr 1549,-.Kokkeløren fra kr 895,- til kr1270,- Spisriktig fra kr 520,- til kr 6060,60,- Makroboks koster fra kr 423,33,- Helt avhengig av hvilken matkasse, hvor mange måltider i uken man ønsker og til hvor mange personer.

Prisene kan variere noe i henhold til nye rabatter, nye priser eller hvis det kommer nye matkasser etc

Billige matkasser

Det kan være penger å spare på å benytte seg av matkasser og det finnes flere billige leverandører. De tre største aktørene er alle relativt like i pris og prisene starter fra kr 410,- hos HelloFresh med rabatt, mens Adams matkasse og Godtlevert liggger rett bak.

Her kan du lese mer om hvem som er den billigste aktøren og hvordan du skal finne det ut.

Er det billigere med matkasser til 4 personer enn mat i butikken?

Det vil variere fra husholdning til husholdning, men det kan være mye å spare for enkelte. Det er viktig å gå gjennom matbudsjettet sitt og se hva man faktisk bruker penger på også sammenligne det med utgiftene relatert til en matkasse.

Vi vil liste opp noen punkter som er med på å gjøre det billigere å bestille en matkasse ukentlig enn å handle på butikken selv.

 • Mindre turer på butikken og mindre unødvendig kjøp.
 • Spis god, sunn og variert mat hjemme. Slipp å dra ut å spise like ofte.
 • Mindre matsvinn avhengig av husholdningens kjøps vaner. Maten er ferdig porsjonert.
 • Det man kan spare mest på avhengig av hvilken matkasse man har valgt er tiden man bruker. Fri opp mer tid slik at du eller dere kan bruke det på andre ting som jobb, fritid, trening eller andre sysler.
 • Maten blir levert rett hjem. Få mindre reiseutgifter og mer tid.

Test av matkasser

Vil du lese en mer omfattende test av matkasser så har matkassetorget.no gjort en svær test av mange av Norges største aktører på markedet. HelloFresh stakk av med førsteplassen, godtlevert havnet på en god andreplass og Adams matkasse kom på en solid tredjeplass.

Hvis du vil lese testen i sin helhet kan du klikke deg inn for å lese vår test av beste matkasse i 2024.

Hvem leverer matkasser til 4 personer?

HelloFresh, Adams matkasse, godtlevert, Kokkeløren, spisriktig og makroboks er noen av de største aktørene som leverer matkasser til 4 personer. Det er viktig å sjekke hvilken aktør som leverer til din adresse da dette kan variere veldig. Husk også å se at de kan levere den maten du ønsker i henhold til dine diett krav og preferanser da det er stor variasjon blant de ulike aktørene.

Finn ut om de leverer til din adresse ved å benytte en av lenkene ovenfor også taste inn postnummeret til den adressen du ønsker det levert. De største leverandørene leverer i alle de største byene slik som Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim.

Hvordan få levert en matkasse hjem til deg?

Hvis du lurer på hvordan det er å få en matkasse levert hjem til deg skal vi gå gjennom stegene i denne punktlisten.

 1. Kartlegg husholdningens behov, ønsker av type mat, antall personer og hvor mange middager i uken man vil ha.
 2. Kan de levere til din adresse? Sjekk dette på nettsiden til den aktuelle leverandøren.
 3. Det vil være variasjon i menyene til de ulike aktørene. Ta en titt for å se hva de tilbyr og hva som faller i smak for din husholdning.
 4. Velg hvilken dag i uken og i hvilken tidssone du ønsker matkassen levert.
 5. Du får motta matkassen i løpet av den ønskede tidssonen på den dagen du har valgt. Hvis sjåføren har mulighet og det er avtalt kan han sette maktassen en trygg plass ute, men hvis ikke må noen personlig møte sjåføren.
 6. Husk å ta inn matkassen så fort som mulig slik at råvarene holder seg best mulig avhengig av vær og vind.
 7. Hvis du har valgt en ferdig tilberedt middag kan du spise nå, men hvis du har valgt en av de andre leverandørene må du tilberede maten først.
 8. God middag!

Fordeler og ulemper med matkasser til 4 personer

Det er flere fordeler og enkelte ulemper ved å velge en matkasse for 4 personer. I tabellen nedenfor skal vi ta for oss noen av de største fordelene og ulempene.

Fordeler
 • Man kan spare penger og tid.
 • Unngå ekstra turer på butikken og unødvendige kjøp.
 • Levert rett hjem.
 • Spis sunt og variert.
 • Raske og enkle retter å tilberede.
 • Null bindingstid – Avslutt tjenesten når du vil.
 • Spiser mer hjemme i stedet for ute.
 • Oppskriftene er veldig enkle å følge.
 • Mange aktører tilrettelegger for allergener eller intoleranser.
 • Mange leverandører å velge mellom hvis man bestiller for 4 personer.
Ulemper
 • Kan være noe dyrere.
 • Avhengig av nærbutikker og hvor du bor kan det være litt lite utvalg i forhold til butikken.
 • Hvis man må ta hensyn til ellergener eller andre preferanser vil utvalget av retter bli mindre.
 • Lite fleksible leveringsmuligheter hos mange aktører.

Hvorfor velge en matkasse til 4 personer?

Det kan være flere årsaker til hvorfor man bør velge en matkasse for 4 personer. Det kan være økonomisk gunstig, tidsbesparende og sunt og godt. Unngå dumme uvaner og ekstra innkjøp. Slipp matsvinn og ekstra reise til butikken og sist men ikke minst spar tid med ferdig tilberedte matretter eller raske og enkle oppskrifter som du ikke må planlegge innkjøp og beregne porsjoner til.

Hvorfor ikke prøve en matkasse for 4 personer? Det er ingen bindingstid og enkelt å bytte mellom ulike leverandører eller avslutte kundeforholdet helt.

Hvorfor velge en matkasse til 4 personer? Kalkun stekt i ovnen.

Hvordan velge en matkasse for 4 personer

Det kan være vanskelige å finne ut hvordan man velger en matkasse når det er så mange aktører og matkasser å velge mellom, men her skal vi hjelpe deg litt på vei med noen holdepunkt det er viktig å vurdere før man velger sin matkasse.

HelloFresh, Adams matkasse, godtlevert, Kokkeløren, spisriktig og makroboks er noen av disse. Under her vil vi vise deg flere punkt det er viktig å ta med i betraktning når du skal velge riktig matkasse.

 • Kartlegg familiens behov, krav til diett og preferanser i form av antall personer, måltid i uken, allergener etc.
 • Leverer de til deg eller dere?
 • Husk å sjekke menyene for å se om det er noe som faller i smak.
 • Sammenlign priser og ta en titt på budsjettet for å finne de som passer husholdningens behov og ønsker best.
 • Med tanke på at det ikke er noen bindingstid hos de fleste aktørene anbefaler vi i matkassetorget.no å teste flere leverandører før du finner din favoritt. Smak er subjektivt og de leverer alle litt forskjellige smaker og matretter.

Vanskelig å bestemme seg? Vi har tatt en test av alle de aktuelle aktørene i denne artikkelen og hvis du fremdeles vil ha mer informasjon om hvordan de forskjellige aktørene gjør det generelt kan du lese den i sin helhet her.

Hvis du har prøvd noen av de øvrige matkassene før kan du selv velge om du vil legge igjen en kommentar inne på selve testen slik at nye lesere kan få høre om din erfaring med de aktuelle leverandørene.

Ofte stilte spørsmål

Hvordan fungerer menyene til matkassene?

De fleste leverandører av matkasser har fastsatte menyer som forandrer seg på ukentlig basis satt sammen av kokkene i de forskjellige firmaene. Det er flere forskjellige menyer som vegetar, familievennlig etc. Man kan også sette sammen sin helt egne matkasse ved å velge mellom et ulikt antall matretter hos de ulike aktørene.

Er godtlevert og Adams matkasse det samme?

Nei, det er to forskjellige bedrifter med samme eierskap. De er begge styrt av Godtlevertgruppen AS, men det er to forskjellige selskap. Selv om de har mange av de samme eierene leverer de forskjellige matretter og produkter.

Har Adams matkasse en matkasse til 4 personer??

Ja. Adams matkasse har en matkasse til 4 personer. Denne koster fra kr 831,20,- med rabatt og kr 1039,- til normal pris for 3 middager i uken. De tilbyr også matkasser til et større eller færre antall personer og flere antall måltid. Prisene vil da variere.

Glutenfrie matkasser?

De største aktørene tilbyr alle glutenfrie muligheter når det kommer til matkasser. HelloFresh, Godtlevert og Adams matkasse opplyser om gluten og allergener i alle sine oppskrifter og man kan enkelt unngå å velge retter som inneholder disse når man setter sammen sin helt egne matkasse.

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Matkassetorget | Sammenlign og finn beste matkasse
Logo