Matkasse til 5 personer (april 2024)

På utkikk etter en matkasse til 5 personer? De er mange ulike aktører som leverer matkasser til 5 personer og i denne artikkelen skal vi vise deg noen tilbud og gå litt dypere inn i hva en matkasse til 5 personer innebærer
Matkasser til 5 personer. Skål med mat

Det er flere leverandører som tilbyr matkasser til 5 personer og i denne artikkelen skal vi vise deg noen av disse samtidig som vi vil ta et dypdykk inn i matkasser for 5 personer og andre aspekter rundt det å få en matkasse levert rett hjem.

Hvis du vil se hvordan de ulike leverandørene har gjort det generelt har vi gjort en omfattende test av beste matkasse.

Vi skal vise deg noen tilbud og leverandører som leverer matkasser til fem personer samtidig som vi går litt mer inn på hva en matkasse for 5 personer er.

Matkasser for 5 personer

Alle aktørene under tilbyr matkasser tilrettelagt en husholdning på 5 personer. Disse kommer ferdig porsjonerte for 5 personer og blir levert rett hjem til deg. De aktuelle aktørene har også matkasser til flere eller færre personer samtidig som man kan velge antall måltid selv. Prisene under begynner fra kr 410,- avhengig av antall personer og antall måltid i uken man velger.

Klikk på se dagens kampanjer for å finne ut hva de ulike aktørene kan tilby.

10
HelloFresh Logo billigste matkasse

HelloFresh Matkassetorget.no sin testvinner

Matkassetorgets testvinner. Gjennomgående høy kvalitetssikring i alle ledd fra verdens største matkasseleverandør. Gode smakfulle retter til hele familien
Fra kr 410,-Kr 759,- Se dagens kampanjer
10
Adams matkasse Logo billigste matkasse

Adams Matkasse Inspirasjonsrike retter

Adams matkasse leverer spennende matretter i et kompetetivt marked. De lever absolutt opp til sitt rykte som en av største aktørene i Norge. Her får du inspirasjonsrike matretter for store og små.
Fra kr 703,-Kr 879,- Se dagens kampanjer
10
Godtlevert Logo billigste matkasse

Godtlevert Kanskje de beste råvarene?

Godtlevert er godt levert. De endte på en sikker 2. plass i vår test. Spennende råvarer og smakfulle matretter. De har flere ulike matkasser å velge mellom og over 85 forskjellige matretter å velge mellom.
Fra kr 594,30,-Kr 849,- Se dagens kampanjer
10
Singelkasse spisriktig logo

Spisriktig Ferdig tilberedte middager som bare må varmes

Spisriktig leverer ferdig tilberedte måltider man kun trenger å varme. Her sparer du mye tid i en hektisk hverdag. De har også satset stort på flere sunne alternativer og tilbyr også halal.
Fra kr 589,- Se dagens kampanjer
10
Singelkasse makroboks Logo

Makroboks Ferdig tilberedte middager som bare må varmes

Makroboks tilbyr ferdig tilberedte måltider som kun trenger å varmes. Her er det mye tid å spare i en hektisk hverdag. Maten kommer i egne beholdere som kun trenger å varmes.
Fra kr 423,33,- Se dagens kampanjer

Prisene vil variere avhengig av tilbud, rabatter, hvilken matkasse du velger, forandring i pris over tid eller andre årsaker. Husk å ta en titt på prisene for din husholdning før du bestiller.

Leverandørene ovenfor har alle matkasser for 5 personer samtidig som de tilbyr ulike typer matretter. Det er lurt å sammenligne de ulike aktørene før man bestemmer seg da alle leverer litt ulike matretter og matkasser.

Noen leverandører tilbyr bare matkasser til 2,4 eller 6 personer, men da kan man velge en av disse og få litt mer eller mindre mat. Ekstra lunsj, litt mindre eller større måltid alt ettersom.

Klikk på se dagens kampanjer for å finne ut mer om de aktuelle leverandørene.

Matkasse for 5 personer. Gryterett med curry

Hva er en matkasse for 5 personer?

En matkasse inneholder ferdig lagede matretter eller råvarer man må tilberede selv levert rett hjem. En matkasse for 5 personer inneholder mat porsjonert til 5 personer. Man kan velge mellom ulike matkasser avhengig av diett krav og preferanser og de ulike aktørene har stor variasjon i hva de leverer.

Hvis man velger en matkasse for 5 personer kan man spare tid, penger og slippe matsvinn med ferdig porsjonerte retter som er raske og enkle å tilberede eller rett og slett kun må varmes opp.

Hvis du vil gi en matkasse i gavekort til noen kan du lese mer om det ved å benytte deg av lenken.

Priser på Matkasser for 5 personer

Prisene vil variere avhengig av antall måltid i uken og antall personer. Enkelte leverandører har litt variasjon i pris avhengig av hvilken matkasse du velger.

HelloFresh begynner fra kr 410,- opp til kr 1299,- uken. Adam matkasse begynner fra kr 703,- opp til kr 1769,-. Godtlevert begynner fra kr 594,30,- opp til kr 1549,-. Spisriktig fra kr 520,- til kr 6060,60,- Makroboks begynner fra kr 423,33,- opp til kr 1945,58,-avhengig av hvilken matkasse, hvor mange måltider i uken man ønsker og til hvor mange personer.

Prisene kan variere noe i henhold til nye rabatter, nye priser eller hvis det kommer nye matkasser etc.

Matkasser til andre antall personer i husholdningen

Hvis du vil lese om matkasser for færre eller flere medlemmer i husholdningen enn 5 har vi skrevet flere artikler om dette. Benytt deg av en av lenkene for å lese mer om dette:

Billige matkasser

Det er flere billige matkasser på markedet og i toppen ligger prisene ganske jevnt. De tre største aktørene i Norge har veldig like priser hvis man ikke tar hensyn til rabatter. HelloFresh, Adams matkasse og Godtlevert tilbyr alle billige matkasser. HelloFresh som er den billigste begynner fra kr 410,- for en matkasse til 2 personer 3 dager i uken med rabatt.

Her kan du lese mer om hvem som er den billigste aktøren.

Er det billigere med matkasser til 5 personer enn mat i butikken?

Det må den individuelle husholdningen selv finne ut, men det kan være billigere med matkasser til 5 personer enn å handle i butikken. Man får bedre priser hos matkasseleverandørene om man bestiller middager til 5 personer i uken i forholdt til 2. Man får rett og slett mer mat for pengene.

Her vil vi liste opp noen holdepunkter som er med på å gjøre matkasser billigere enn butikken.

 • Lavere reiseutgifter med en matkasse levert hjem. Unngå unødvendig innkjøp med ekstra turer til butikken.
 • Restaurantmat levert rett hjem. Spis mindre ute.
 • Ferdig porsjonert mat. Unngå matsvinn eller overspising.
 • Sunn, variert og næringsrik mat som er rask og enkel. Avhengig av hvilken matkasse du velger vil det være mye tid å spare for mange husholdning. Frigjør tid til mer jobb, trening eller andre fritidssysler.

Test av matkasser

Vi i matkassetorget.no har gjort en omfattende og ekstensiv test av seks ulike leverandører av matkasser. HelloFresh stakk av med seieren gjennom høy kvalitetssikring i alle ledd som verdens største aktør i matkasse bransjen. Godtlevert sikret seg en god andre plass og Adams matkasse fikk en solid 3 plass i et veldig kompetetivt marked.

Hvis du vil lese testen i sin helhet kan du klikke her for å lese vår test av beste matkasse i 2024.

Beste for single

Det kan være kjedelig å lage mat kun til seg selv og det fører ofte til lite variasjon eller at man velger raske løsninger som å spise ute eller ferdigpizza etc. Da kan det lønne seg å bestille en matkasse for single og det er flere leverandører som tilbyr det. Noen av disse leverer helt ferdiglagede matretter som kun må varmes, mens andre leverer matretter må man tilberede selv.

HelloFresh, Adams matkasse, Godtlevert har matkasser man må tilberede selv, men de har også raske og enkle oppskrifter om man ønsker dette. Spisriktig og makroboks tilbyr ferdig tilberedte middager man kun må varme opp. Her er det mye tid å spare.

Noen aktører har studentrabatt som for eksempel HelloFresh gjennom studentbeans.

Hvem leverer matkasser til 5 personer?

HelloFresh, Adams matkasse, Godtlevert, Kokkeløren, spisriktig og makroboks leverer alle matkasser med porsjoner til 4,5 og 6 personer. Hvis man er fem medlemmer i husholdningen kan man fint kjøpe en matkasse for 4 eller 6 personer og ende opp med litt mindre eller mer mat avhengig av hva husholdningen foretrekker.

Leverandørene ovenfor er noen av de største aktørene på det Norske markedet og kan med dette tilby flere ulike løsninger for din husholdning.

Finn ut om de leverer til din adresse ved å benytte en av lenkene ovenfor også taste inn postnummeret til den adressen du ønsker det levert i tillegg til å sjekke ut menyene og om de kan tilfredsstille din husholdnings behov og krav til diett.

Hvordan få levert en matkasse hjem til deg?

Nysgjerrig på prosessen rundt det å bestille en matkasse? Her er åtte steg man bør gå gjennom før man bestiller en matkasse levert rett hjem.

 1. Finn husholdningens preferanser, krav til diett, antall personer og middager man ønsker levert i uken.
 2. Kan de levere til din adresse? Sjekk dette på nettsiden til den aktuelle leverandøren.
 3. Menyene hos de ulike aktørene varierer veldig. Her er det lurt å sjekke de forskjellige leverandørene for å finne ut hva man tror faller mest i smak.
 4. Velg leveringstidpunkt.
 5. Matkassen vil så bli levert innenfor det angitte tidspunktet. Leverings budet vil følge de angitte instruksjonene og sette matkassen fra seg utenfor hvis det er avtalt og trygt. Hvis ikke må noen i husholdningen selv møte sjåføren for å ta imot matkassen.
 6. Ta inn matkassen og sett varene i kjøleskapet så fort som mulig for å beholde kvaliteten lengst mulig.
 7. Avhengig av hvilken matkasse du har valgt må du enten tilberede maten eller så kan du rett og slett bare varme den også spise.
 8. God middag!

Fordeler og ulemper med matkasser til 5 personer

Her skal vi ta for oss noen av de største fordelene og ulempene ved å bestille en matkasse til 5 personer.

Fordeler
 • Det er mulig å spare penger.
 • Slipp unødvendige handleturer og ekstra innkjøp.
 • Levert der du vil.
 • Sunn, variert og næringsrikt kosthold.
 • Enkle og raske matretter.
 • Null bindingstid – Avslutt tjenesten når du vil.
 • Dra mindre på restaurant. Restaurant kvalitet levert rett hjem.
 • Enkle oppskrifter. Her kan alle føle seg som en mesterkokk.
 • Enkelte aktører har allergivennlige og intoleransevennlige matretter.
 • Mange leverandører å velge mellom hvis man bestiller for 5 personer.
 • Man kan spare enda mer ved å bestille til større husholdninger.
Ulemper
 • Kan være noe dyrere.
 • Mindre variasjon over tid i forhold til butikker.
 • Hvis man har sterke diett krav eller preferanser vil utvalget minke en del.
 • Mindre fleksible leveringsmuligheter hos mange aktører.

Hvorfor velge en matkasse til 5 personer?

Det kan være tidsbesparende og økonomisk gunstig avhengig av hvilken matkasse man velger. Slipp planlegging ,ekstra handleturer, unødvendige innjøp og matsvinn. Det er billigere å bestille matkasser for større husholdninger da man får mer mat for pengene.

Hvorfor ikke prøve en matkasse for 5 personer? De fleste aktørene gjør det enkelt for deg å prøve ut tjenestene da det ikke er noen form for bindingstid. Man kan enkelt prøve ut en matkasse eller teste flere aktører før man bestemmer seg.

Hvorfor velge en matkasse for 5 personer? råvarer på et utendørs marked

Hvordan velge en matkasse for 5 personer

Usikker på hvordan du skal velge en matkasse for 5 personer? Da vil vi hjelpe deg litt på vei med noen holdepunkt det kan være lurt å ta hensyn til før man bestemmer seg for hvilken leverandør og matkasse man skal gå for. Det er flere leverandører å velge mellom.

HelloFresh, Adams matkasse, Godtlevert, spisriktig og makroboks er noen av de største i Norge og alle har flere ulike matkasser og fleksible løsninger.

 • Finn ut hva familiens behov er. Antall måltider, krav til diett, preferanser og antall personer.
 • Leverer de til deg eller dere?
 • Ta en titt på de forksjellige menyene. Det er veldig variert hva de ulike aktørene har å tilby.
 • Gå over matbudsjettet og sammenlign priser hos de ulike aktørene for å finne ut om det er økonomisk gunstig for din husholdning å bestille en matkasse.
 • De fleste aktørene har ingen bindingstid og man kan enkelt avslutte eller bytte leverandør. Det kan være lurt å teste ut flere aktører før man bestemmer seg for hvilken matkasse man vil gå for i lengden.

Hvis du eller dere fremdeles ikke har klart å ta et valg har vi gjort en ekstensiv test av seks ulike aktører. Her kan du lese mer om hvordan de ulike aktørene gjorde det generelt i vår test av beste matkasse 2024.

Legg gjerne igjen en tilbakemelding hvis du har prøvd en av de aktuelle aktørene på vår best i test side slik at nye brukere kan lese om din erfaring med de ulike aktørene.

Ofte stilte spørsmål

Hvordan sjekker jeg menyen til de ulike leverandørene av matkasser?

Gå inn på deres nettside også klikker du deg inn på menyen. Her vil du finne ulike matkasser med forskjellig innhold eller alle matrettene de har å tilby slik at du kan sette sammen din helt egne uke meny.

Er godtlevert og Adams matkasse det samme?

Nei, Det er to ulike firma eid av det samme selskapet. De er begge del av Godtlevertgruppen AS. De tilbyr ulike tjenester og produkter selv om de er eid av det samme selskapet.

Har Adams matkasse en matkasse til 5 personer??

Nei, man kan kun bestille matkasser til 6 personer. Da vil man enda opp med litt ekstra mat slik at man får litt større porsjoner eller så kan man spise restene til lunsj dagen etterpå.

Hva koster en matkasse fra Godtlevert?

Det vil variere avhengig av antall måltid og personer, men prisene begynner fra kr 594,30,- til kr 1549,- alt ettersom hvor mange porsjoner og antall måltid i uken man velger.

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Matkassetorget | Sammenlign og finn beste matkasse
Logo