Pris på matkasser (mai 2024)

I denne artikkelen vil vi ta for oss de ulike prisene på forskjellige matkasser. Det er mange aktører som alle leverer noenlunde ulike matkasser og matkassekonsepter. Det kan være vanskelig å sammenligne prisene ved å sjekke alle aktørene selv, men har har vi laget et lite sammendrag.
Priser på matkasser. Lommebok med penger i.

Det kan være vrient å sammenligne prisene til de ulike matkasse leverandørene, men i denne artikkelen har vi gjort det noe enklere for deg å sammenligne prisene slik at du kan velge riktig matkasse for din husholdning.

#Matkasse
1.Matkasse fra HelloFresh – Testens klare soleklare vinner!
2.GodtLevert – For den single
3.Adams Matkasse – Best for allergier og interoleranse

Det er mange spennende aktører på banen og vi skal ta for oss noen av de største for å vise deg hva de ulike matkassene koster hos de aktuelle aktørene.

I tabellene under vil vi vise deg prisene på de ulike matkassene i form av priser per porsjon, priser for selve matkassen, hvor mange middager man ønsker i uken og hvor mange personer man er. Enkelte leverandører vil ikke alltid kunne tilby middag til 4 personer etc. men da vil vi vise det nærmeste vi kommer som for eksempel middag for 3 i stedet for en singelkasse.

Lese gjerne også vår store test av matkasser.

Priser på matkasser i Norge

Gjennomsnittlige priser av alle matkassene i artikkelen.

SingelPar4 personer
Per porsjon114,364,-113,55,-82,445,-
Per dag114.364,-227,10.-329,78
Per år33 124,-35 427,6,-51 445,68,-

De årlige prisene er kalkulert ut i fra 52 uker på ett år ved å ta i bruk gjennomsnittet av de ulike aktørene. Her vil du kunne se et estimat for hva det vil koste for en gjennomsnittlig matkasse.

I tabellen ovenfor kan vi se at det er ganske like priser på matkasser for single som for par, men det er fordi de fleste matkassene er for 2 personer 3 dager i uken så vi vil se noenlunde det samme resultatet. Det er også en del mer lønnsomt å bestille matkasser for større familier da man vil få rabatterte priser per porsjon altså mer mat for pengene.

Oversikt over matkassene til leverandørene inkludert priser

Her vil vi vise deg priser på ulike typer matkasser som for eksempel matkasser til single, matkasser til 2 personer og matkasser til 4 personer. Det vil variere hvor mange middager i uken de kan levere, men det skal vi også opplyse om. Det er lurt å ta dette med i betrakning når du sjekker de ulike prisene. Enkelte leverandører har også noe rabatterte priser eller tilbud.

Pris på singelkasse – matkasse for single

Det er ikke alle leverandører som leverer en direkte matkasse for single, men man kan bestille en matkasse for 2 personer 3 dager i uken slik at man får ekstra middag eller lunsj dagen etterpå. Vi vil inkludere noen aktører med i dette da man får mer mat for pengene enn en singelkasse i tillegg til at det er en funksjonell løsning hvis du er singel. Slipp å lage middag hver dag eller spis ekstra varm mat.

LeverandørKassePris Pris per porsjonMiddager i ukenFerdig middag eller må tilberedes
HelloFreshFamilievennlig410,-68,33,-6Må tilberedes
Adams matkasseInspirasjon703,20.-117,20,-6Må tilberedes
GodtlevertEkspress594,30,-99,05,-6Må tilberedes
GodtlevertSingelkasse370,30,-123,433Må tilberedes
KokkelørenStandard895,-149,16,-6Må tilberedes
SpisriktigStandard849,-141,5,-6Ferdig middag
MakroboksStandard641,40-106,-6Ferdig middag

Som tabellen ovenfor viser kommer HelloFresh ut som det billigste valget. Det er stor variasjon i prisene og her kan det være lurt å gå gjennom budsjettet sitt før man velger leverandør. Vi kan også se at det lønner seg å bestille en matkasse for 2 personer 3 dager i uken enn å gå for en singelkasse hos Godtlevert for å få mer for pengene.

Enkelte priser er rabatterte i tillegg til at det kan være noe forandring over tid eller at enkelte kjører noen tilbud etc. Husk å alltid forsikre deg om prisen før du bestiller en matkasse.

Pris på matkasser for 2 personer

Her vil vi vise deg priser på matkasser til 2 personer 3 dager i uken. De ulike aktørene kan ha noe variasjon i pris i forhold til hvilken matkasse man velger, men vi vil vise deg prisen på den mest vanlige matkassen.

LeverandørKassePris Pris per porsjonPorsjoner i ukenFerdig middag eller må tilberedes
HelloFreshFamilievennlig410,-68,33,-6Må tilberedes
Adams matkasseInspirasjon703,20.-117,20,-6Må tilberedes
GodtlevertEkspress594,30,-99,05,-6Må tilberedes
KokkelørenStandard895,-149,16,-6Må tilberedes
SpisriktigStandard849,-141,5,-6Ferdig middag
MakroboksStandard641,4,-106,-6Ferdig middag

HelloFresh har den billigste matkassen, men det er relativt tett i toppen når man ikke tar hensyn til rabatter og tilbud. Alle aktørene har relativt kompetitive priser og det er viktig å ta hensyn til innholdet i matkassene også for å finne den som er riktig for din husholdning.

Enkelte priser er rabatterte i tillegg til at det kan være noe forandring over tid eller at enkelte kjører noen tilbud etc. Husk å alltid forsikre deg om prisen før du bestiller en matkasse.

Pris på matkasser til 4 personer

Her er prisene på matkasser til 4 personer 3 dager i uken. Det vil være noe variasjon i pris i forhold til hvilken matkasse du velger hos enkelte aktører, men vi vil vise deg priser med utgangspunkt i deres standard matkasee.

LeverandørKassePris Pris per porsjonPorsjoner i ukenFerdig middag eller må tilberedes
HelloFreshFamilievennlig580,-48,33,-12Må tilberedes
Adams matkasseInspirasjon831,20.-69,27,-12Må tilberedes
GodtlevertEkspress699,30,-58,28,-12Må tilberedes
KokkelørenStandard1270,-105,83,-12Må tilberedes
SpisriktigStandard1857,-116,06,-16Ferdig middag
MakroboksStandard1282,8,-106,9,-12Ferdig middag

Enkelte priser er rabatterte i tillegg til at det kan være noe forandring over tid eller at enkelte kjører noen tilbud etc. Husk å alltid forsikre deg om prisen før du bestiller en matkasse.

Her finner vi den største variasjonen og ser at prisene per porsjon vil variere mye mer enn for singelkasser og matkasser for 2 personer. Her kan det lønne seg veldig for en litt større husholdning å velge en av de billigere alternativene HelloFresh, Godtlevert og Adams matkasse.

De viktigste punktene å ta hensyn til når du bestiller matkasse

Det er flere ting det er viktig å ta hensyn til. Under skal vi liste opp de viktigste tingene man må tenke på for å få levert riktig matkasse til sin husholdning. Det er ikke alltid en leverandør kan tilfredsstille alle kravene, men da kan man gå for den som tilfredsstiller flest.

 • Sjekke prisene og se på sitt eget matbudsjett for å finne ut om det er økonomisk gunstig å velge en matkasse.
 • Finne ut om de kan levere til ditt område.
 • Ta en titt på menyen for å finne matretter som faller i smak i din husholdning.
 • Kartlegg din husholdnings behov til diett eller preferanser i form av allergener, vegetarisk etc.
 • Hvor mange personer matkassen er til og antall måltider man ønsker i uken.
 • Sjekke om leveringsmulighetene de har passer til din huholdning.
 • Ta en titt på om det er bindingstid eller ikke. Det kan være lurt å teste ut ulike matkasser for å finne sin favoritt.

Det kan være vanskelig å sammenligne priser

Vi har gjort dette litt enklere ved å sette opp flere ulike tabeller for å vise deg hva matkassene til de ulike aktørene koster slik at det blir lettere for deg å sammenligne prisene. Du slipper å selv klikke inn på de ulike aktørene og sammenligne priser på de ulike matkassene.

Vi vil vise deg noen eksempler på hva matkasser til forskjellige husholdninger koster avhengig av antall personer og hvor mange middager man ønsker i uken. Det er også viktig å ta hensyn til pris da det er strammere tider for alle husholdninger med økt inflasjon. Hvis du vil lese mer om dette kan du klikke her.

Det kan være lurt å ta en titt på aktuelle leverandørene sine nettsider for å se hvilken type matkasser og hva denne matkassen inneholder før man velger matkasse. Selv om en leverandør er billigere betyr ikke det at man alltid får mest for pengene eller at de passer til din husholdning. Her er det mange variabler som spiller inn.

Ulike typer matkasser

Det er flere ulike typer matkasser, men mange leverandører har mye det samme. Her er noen eksempler på ulike typer matkasser.

Ulike konsepter

 • Matkasser med råvarer man må lage selv.
 • Matkasser med ferdig tilberedt mat kan kun må varme opp.

Ulikt innhold i matkassene

 • Vegetarisk.
 • Familievennlig.
 • Vanlige middager.
 • Sunne og lette alternativ.
 • Halal.
 • Raske og enkle å tilberede med mer ferdige oppkuttede råvarer etc.
 • Allergivennlige.

Det finnes også flere alternativer, men dette er noen av de vanligste

Oversikt over leverandører

Det finnes mange leverandører på markedet, men her vil vi liste opp noen av de største leverandørene i Norge. For å finne ut om de leverer til deg må du selv sjekke den aktuelle leverandøren sin nettside også skrive inn ditt postnummer. Vi vil ta grovt for oss i hvilke områder de leverer, men for å være helt sikker må du sjekke dette selv.

LeverandørLeveringsområde
HelloFreshStore deler av Norge
Adams MatkasseStore deler av Norge
GodtlevertStore deler av Norge
KokkelørenStore byer og kan kjøpes på Meny
SpisriktigEnkelte større byer sør i Norge
MakroboksStort sett bare på østlandet rundt Oslo

Velg riktig leverandør for din husholdning

Avslutningsvis vil vi minne deg på at det er lurt å ta hensyn til flere ting når man velger sin mataksse. Det er store variasjoner i innhold og hvorvidt de kan tilfredsstille din husholdnings diett krav og preferanser. Det vil også være variasjon i smak, porsjons størrelse og hvilke typer matkasser de har å tilby.

Vi vil anbefale alle å teste ut litt ulike leverandører for å finne sin favoritt. Det er ingen bindingstid og man står fritt til å prøve ulike aktører før man finner sin favoritt.

Hvis du er usikker på hvilken leverandør du vil benytte deg av har vi i matkassetorget.no gjort en omfattende test av ulike leverandører. Hvis du vil lese testen i sin helhet for å finne ut mer om de aktuelle leverandørene kan du klikke her for å lese vår test av beste matkasse 2024.

Finnes det matkasser for single?

Ja, det finnes matkasser for Single. Man kan også kjøpe en matkasse for 2 personer 3 dager i uken, og ha ekstra lunsj dagen etterpå eller en middag.

Hvor leverer Adams matkasse?

Adams matkasse leverer i store deler av Norge. Man kan selv sjekke om de leverer til din husholdning ved å gå inn på deres nettside å fylle inn postnummeret sitt.

Er Godtlevert og Adams matkasse det samme?

Nei, men de er eid av det samme selskapet gjennom GodtlevertGruppen AS. Det er to individuelle firma, men deler av deres konsept og drift vil nok være relativt like.

Hva er den billigste matkassen?

HelloFresh har den billigste matkassen. Deres matkasse for 2 personer 3 dager i uken begynner fra kr 410,-.

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Matkassetorget | Sammenlign og finn beste matkasse
Logo