Spisriktig: Erfaringer og vurdering (2024)

Spisriktig leverer ferdig tilberedte smakfulle middager i beholdere som kun trenger å varmes. De tilbyr halal, veganske retter, sunne og lette alternativer og lavkarbo.
8.3/10 (Redaksjonens vudering)
Matkasseleverandøren er rangert som #4 i kategorien Leverandører

I denne artikkelen har vi testet og deler våres og forbrukerens erfaringer med Spisriktig. Vi anbefaler deg å lese videre for å fatte din egen vurdering av leverandøren.

Rimelig god mat til en noe dyrere pris enn mange andre aktører. Veldig raskt og enkelt da alt er ferdig tilberedt i beholdere man kan varme i en mikrobølgovn.

Spisriktig har slengt seg på matkasse segmentet som leverer ferdig tilberedte retter man kun trenger å varme opp. Dette kommer godt med i en ellers travel hverdag og vi i Matkassetorget erfarte selv hvor deilig det var å få frigjort en ekstra time eller to i ukedagene.

Spisriktig leverer et konsept som vi i matkassetorget.no har tro på i fremtiden da det vil være veldig tidsbesparende og har derfor valgt å ta med Spisriktig som en av de største aktørene i Norge med i vår test av beste matkasse (2024). Her kan du lese testen i sin helhet for å se hvordan Spisriktig gjør det i forhold til andre leverandører.

Innholdsfortegnelse

Vår vurdering

Fordeler og ulemper med Spisriktig sin matkasse

Fordeler
 • Enkelt å tilberede og veldig raskt.
 • Man kan velge måltider for hele syv dager i uken.
 • Tilbyr sunne og lette alternativer.
 • Veganske retter.
 • Man kan bestille til hele 5 voksne og 4 barn.
 • Muligheter for å sette tjenesten på pause eller avslutte kundeforholdet uten noen form for bindingstid.
 • Man kan velge hvilken type rett man vil ha hver dag ut i fra en fastsatt uke meny med 7 retter.
 • Tilbyr halal for de som måtte ønske det.
Ulemper
 • Litt små porsjoner for aktive mennesker.
 • Få valgmuligheter når det kommer til selve rettene.
 • Ingen tilpasning for allergener eller intoleranse.
 • En god del dyrere ved større bestillinger da det ikke er noen rabatt ved dette.
 • Noe misfornøyd kundebase relatert til kundeservice.

Det finnes både ulemper og fordeler ved å velge Spisriktig sin matkasse som nevnt ovenfor. Videre nedover i denne artikkelen skal vi gå dypere inn på dette.

Noen fordeler som er verdt å merke seg

 1. Konseptet til Spisriktig er veldig enkelt for deg som forbruker og all mat kommer ferdig tilberedt i beholdere man kun trenger å varme opp. Man kan til og med spise rett fra beholderen for å slippe ekstra oppvask. Dette er løsningen for deg som vil tilbringe minst mulig tid på kjøkkenet.
 2. .Man kan bestille store kvantum hos Spisriktig hvor man kan få middag 7 dager i uken for 5 voksne og 4 barn gjennom en bestilling. De er således en god del dyrere enn enkelte andre aktører ved store bestillinger, men er konkurransedyktig på pris når det kommer til mindre ordre.
 3. Spisriktig lever opp til sitt navn gjennom å tilby sunne og lette alternativer for de som fokuserer på å ha en litt sunnere eller lettere hverdag. Matkassetorget.no erfarer at det er en løsning mange ser etter når de velger matkasse.
 4. Ingen bindingstid gjør at du som forbruker selv kan velge å avslutte tjenesten når du vil så lenge du gjør det mer enn 5 dager i forveien av neste levering.
 5. Du kan velge helt selv hvor ofte du vil ha hver rett på menyen hver uke. Hvis noe faller skikkelig godt i smak eller du er ekstra glad i storfe kan du i teorien spise den samme retten hver uke. Man kan kun velge mellom de fastsatte syv rettene på menyen hver uke, men kan spise den samme retten fra Mandag- Søndag om ønskelig.
 6. Tilbyr halal slaktet mat for de som måtte ønske det. Dette er noe vi ikke har sett hos konkurrentene. Her har de et stort konkurransefortrinn og vi i matkassetorget.no ser veldig positivt på dette. Her kan du lese vår test av beste matkasse (2024) for å kunne lese mer om hva de forskjellige aktørene tilbyr.

Noen ulemper som er verdt å merke seg

 1. Porsjonene er noe små og ligger på rundt 400-500 kalorier. Dette er helt sikkert nok for mange, men enkelte hos oss i Matkassetorget.no er veldig aktive og vi fant dette litt i det minste laget.
 2. Fastsatt meny som forandrer seg fra uke til uke med syv forskjellige retter. Denne menyen inneholder retter av fisk, storfe, svin, pasta, karbonadedeig eller pannekaker. Utvalget er noe magert hvis ikke man er villig til å spise både fisk og storfe etc. Da vil man få varierte retter hver uke, men hvis man er litt kresen vil det bli veldig ensformig om du velger å spise den samme pastaretten syv dager i uken.
 3. De legger ikke til rette for allergener og intoleranse noe vi i matkassetorget.no helst ser at de større aktørene legger til rette for.
 4. I et veldig kompetitivt marked er det viktig å kunne være konkurransedyktig på pris og vi kan ikke se at Spisriktig helt klarer det når det kommer til større bestillinger for familien over 2-4 personer. Da vil de være en god del dyrere enn mange andre aktører. I en trangere økonomi blir flere og flere bevisst på sitt eget forbruk og da kan det være vanskelig å gå for en så mye dyrere tjeneste på store bestillinger. Her kan du lese mer om varehandels indeksen for å få mer innsikt i nordmenns forbruksvaner relatert til økonomi og forbruk.
 5. Vi hadde ikke behov for å kontakte kundeservice under vår test av Spisriktig, men vi kan se at det er en del misfornøyde kunder på Trustpilot relatert til kundeservice spesifikt.

Test av produktetene til Spisriktig

Mer om Spisriktig sine produkter

Spisriktig tilbyr sunne alternativ til den fastsatte menyen slik som lavkarbo, sunn og lett og vegansk. Lavkarbo og sunn og lett består av enkelte av des amme rettene som på den vanlige menyen, men de inneholder mindre karbohydrater og mer grønnsaker.

MatkasserDetaljer
StandardDette er den vanlige menyen for deg som vil spise variert og ikke har noen allergener etc.
Sunn og lettSunnere alternativ med mer fokus på grønnsaker og noe mindre karbohydrater.
VegetarEgen vegansk meny med fem næringsrike retter enten du er vegetarianer eller bare glad i frukt og grønt.
LavkarboMaksimalt 30 gram med karbohydrater i hver rett.
HalalAlle rettene inneholder råvarer som er halal.

Man kan velge hele syv middager i uken for opptil 5 voksne og 4 barn. De tilbyr også en løsning for single forbrukere. De ligger relativt likt på pris som konkurrentene på små ordre, men hvis man bestiller til storfamilien vil det ofte lønne seg å velge en annen leverandør da prisene til Spisriktig ligger en god del over de største aktørene.

Test av produktene til Spisriktig

Standard

Standard meny med syv retter som forandrer seg fra uke til uke. Denne inneholder en rett med kylling, storfe, fisk, svin, pasta, karbonadedeig og pannekaker. Man kan selv velge om man vil smake på alle de syv forskjellige rettene eller velge seg ut hvilken rett man vil ha hver dag. Hvis du vil spise kyllingretten hele uken så kan du det.

Sunn og lett

Sunnere alternativ med mer fokus på grønnsaker og noe mindre karbohydrater. Dette er alternativet for deg som prøver å spise litt mindre kalorier. Rettene tar utgangspunkt i den fastsatte uke menyen med syv retter. Man får bare en noe sunnere og lettere alternativ.

Vegetar

Egen vegansk meny med fem retter. Det er nesten like mange som den vanlige menyen så dette er virkelig noe Spisriktig fokuserer på. Næringsrikt innhold selv med kun veganske råvarer.

Lavkarbo

Lavkarbo med maks 30. gram karbohydrater i hver rett. Her tar de også utgangspunkt i den fastsatte menyen, men enkelte retter kan man ikke velge siden de består av stort sett karbohydrater slik som pannekaker. For deg som går på lavkarbo.

Halal

Spisriktig tilbyr som den eneste aktøren i vår test av beste matkasse (2024) halal mat. Hvis du vil bestille en matkasse som er halal så er denne kassen for deg.

Test av kundeservice og levering

Spisriktig levering og kundeservice

Levering

Spisriktig leverer i flere store byer i Norge samt områder rundt dem. Du kan enkelt sjekke om de leverer der du bor ved å klikke her også velge hvilken meny du vil ha for så å fylle inn postnummeret der du vil ha maten levert.

Maten leveres ut på søndager mellom klokken 10:00 – 22:00. I enkelte tilfeller kan leveringen være noe forsinket om du bor lengst unna leverings områdene. I Bergen leverer de på mandag fra 17:00 til 22:00. De leverer begge dagene på østlandet.

Man kan enkelt sette leveringene på vent ved å enten avslutte eller sette pause forholdet på vent hvis man er på ferie gjennom sin innlogging på deres sider da det ikke er noen bindingstid.

Test av kundeservice og Levering Spisriktig
 • Leveringsbudet vil sette fra seg maten på avtalt lokasjon eller ringe på døren din. Hvis du ikke svarer så vil de ringe deg på nummeret du har oppgitt ved inngåelse av kundeforholdet.
 • Hvis leverings budet ikke har tilgang til der du bor er du selv pliktig til å møte de et sted begge har tilgang eller fysisk være tilstede for å ta imot maten hvis ikke får du ikke refusjon.
tips om levering av matkassen
Du kan administrere leveringen din enkelt inne på din side hos Spisriktig.

Vår erfaring med kundeservice

Vi i matkassetorget.no opplevede ingen problemer med leveringen eller produktene når vi testet matkassen til Spiriktig, og måtte derfor ikke benytte oss av kundeservice, men vi kan se at de har fått en del negative tilbakemeldinger på trustpilot.

Matkassetorget.no hadde ingen negative erfaringer relatert til kundeservice, men vi kan se at de har fått en del negative tilbakemeldinger fra andre.

Du kan få kontakt med kundeservice gjennom chat på deres nettsider, deres facebook side eller via Epost: kundeservice@spisriktig.no.

Men hva om våres erfaring er unntaket? Hva sier andre om kundeservicen hos Spisriktig?

Selv om ikke vi hadde behov for å ta kontakt med kundeservice under vår test av Spisriktig.no har vi vært inne på Trustpilot for å lese andres erfaringer og vurderinger av Spisriktig. Her kan du lese mer om andres tilbakemeldinger på Trustpilot.

Her er enkelte utdrag fra anmeldelser på Trustpilot:

Jeg administrerer SpisRiktig for min bror (55) som er psykiatrisk pasient, bor i eget hjem, men kan ikke lage mat. Han er godt fornøyd med maten, har prøvd litt forskjellig, også annet selskap. Han liker ikke krydret mat, og vi har etter hvert funnet frem til en meny han er tilfreds med.
Det var litt tull innledningsvis med leveransene, men nå er det blitt riktig bra. Takk:-) Hilsen Vibeke

Fantastisk på sitt beste, men veldig varierende.
Positivt: Jeg får alltid generøse kompensasjoner når det skjer noe feil med leveringen.
Negativt: Det er veldig ofte feil med leveringen, og til tider vanskelig å få kontakt med kunderservice.
Maten er generelt god, men kvaliteten varierer fra uke til uke: av og til er det helt fantastisk, andre ganger er det skuffende kvalitet.

Takk til Spisriktig for en mindre hektisk hverdag i en ellers travel uke. Avslutningsvis vil vi foreta oss en liten vurdering av spiriktig sin tjeneste og produkter i sin helhet.

Matkassetorgets vurdering avslutningsvis.

Spisriktig var en frisk pust i en ellers travel hverdag. Maten smakte rimelig godt til å allerede være tilberedt noe som kan gå ut over kvaliteten på råvarene, men de holdt seg ganske godt i løpet av uken.

Det var litt lite variasjon og valgmuligheter, men vi fant som regel alltid noe vi likte på uke menyen. De har kun syv mulige retter som forandrer seg fra uke til uke. Dette er noe lite i forhold til andre aktører og du kan klikke her for å lese vår test av beste matkasse (2024) for å sammenligne Spisriktig med de andre aktørene i testen.

De er konkuransedyktige på pris når det kommer til mindre bestillinger, men ved større bestillinger som ved husholdninger bestående av fire eller flere vil de falle bakpå når det kommer til pris. De fleste aktørene tilbyr rabatter ved større bestillinger eller små tillegg i prisen fra 2 til 4 personer, men hos Spisriktig betaler du ut i fra hvor mange porsjoner du velger.

Spisriktig tilbyr alternativer for folk som vil spise sunnere eller ha halal slaktet mat, men de har ikke glutenfrie eller retter for folk med allergier.

Vi kommer heller ikke unna at de har en del negative tilbakemeldinger på trustpilot hvor det meste er relatert til kundeservice selv om vår erfaring rundt hele opplevelsen stort sett var positive.

Hvis det fremdeles råder usikkerhet hos deg når det kommer til valg av matkasseleverandør kan du lese vår test av beste matkasse (2024) God middag!

Priser

Hva koster Spisriktig sin matkasse?

4 middager for 1 voksen For dere som er to voksne.

Inneholder fire valgfrie retter fra uke menyen.

5 middager for 2 voksne og 2 barn For småbarnsfamilien

Inneholder fem valgfrie middager for 2 voksne og 2 barn

7 middager for 5 voksne og fire barn Matkasse for fire.

Matasse for storfamilien. Hele syv dager i uken med valgfrie middager fra uke menyen. Nok til 5 voksne og 4 barn.
Kr 5704,40,- Se dagens kampanjer
 • Prisene oppgitt er med utgangspunkt i levering til Kr 110,- Nok
 • Man kan selv velge hvor mange middager man vil ha per uke fra 4-7 per person.
 • Man kan velge alt fra 1 til 5 voksne med 1 til 4 barn.

I tillegg vil prisene variere basert på gjeldene tilbud med forbehold om fremtidige forandringer i pris, levering, eller porsjonerings muligheter.

Del din erfaring

Erfaringer og omtaler fra forbrukeren

8.3 Vudering

8.3Redaksjonens vudering
Kvalitet
8.5
Variasjon
6
Kundeservice
10
Levering
10
Pris
7
8.2Brukeranmeldelse
Kvalitet
9
Variasjon
6
Kundeservice
8
Levering
10
Pris
8
Legg igjen omtale  |  Les anmeldelser og kommentarer
Legg igjen en kommentar

Kommenter

Din vurdering

Matkassetorget | Sammenlign og finn beste matkasse
Logo