Vegetarisk matkasse (april 2024)

Enten du er vegetarianer eller bare litt ekstra glad i frukt og grønt finner du mange velsmakende og næringsrike matkasser her. Vi skal ta for oss fire matkasse aktører i denne artikkelen.
Vegetarisk matkasse kasseroll

Man trenger ikke være vegetarianer for å sette pris på vegetarisk mat. I denne artikkelen skal vi ta for oss noen aktører som leverer vegetariske matkasser.

Det er mange leverandører som leverer forskjellige matkasser og vi har testet seks av de i vår test av beste matkasse 2024. Hvis du vil lese mer omfattende artikler eller sammenligne de forskjellige aktørene kan du lese testen i sin helhet.

En del aktører tilbyr vegetariske matkasser. Videre i denne artikkelen skal vi vise deg noen tilbud i tillegg til å gå dypere inn i hva en vegetarisk matkasse faktisk er.

Vegetarisk matkasse for 2 personer

Under vil vi vise deg fire leverandører som tilbyr vegetariske matkasser til 2 personer og 3 middager i uken. Man kan også bestille til flere eller færre enn 2 personer hos de fleste aktørene. Du kan selv sjekke dette ved å klikke på se dagens kampanjer hos den aktuelle leverandøren.

10
HelloFresh Logo billigste matkasse

HelloFresh Matkassetorget.no sin testvinner

HelloFresh har en vegetarisk matkasse som heter vegetarisk. Denne inneholder næringsrike retter med høyt proteininnhold slik at du får i deg alt du trenger.
Kr 410,-Kr 759,- Se dagens kampanjer
10
Adams matkasse Logo billigste matkasse

Adams Matkasse Inspirasjonsrike retter

Adams matkasse sin vegetarkasse består av velsmakende spennende retter som nok faller i smak enten du er vegetarianer eller bare ekstra glad i frukt og grønt.
Kr 703,-Kr 879,- Se dagens kampanjer
10
Godtlevert Logo billigste matkasse

Godtlevert Kanskje de beste råvarene?

Godtlevert tilbyr også en vegetarisk matkasse i form av sin matkasse vegetar. Her finner man nye favoritter så vel som gamle klassikere.
Kr 594,30,-Kr 849,- Se dagens kampanjer
10
Spisriktig leverer en rask og enkel middag som kommer i ferdige beholdere som kun må varmes.

Spisriktig Må bare varmes

Spisriktig har mataksser med ferdig tilberedte matretter man kun trenger å varme opp for å spise. De har en egen vegetarkasse hvor man får spise klare middager.
Vegetarisk matkasse for 2 personer gresskar

Vegetarisk matkasse for 4 personer

Vegetariske matkasser kommer i forskjellig fasong og denne matkassen inneholder 3 ukentlige middager for 4 personer. I listen under finner du fire forskjellige aktører som alle leverer vegetariske matkasser for 4 personer.

De tilbyr også middager for flere eller færre personer og antall matretter i uken. Du kan sjekke selv hva de forskjellige aktørene tilbyr ved å klikke på se dagens kampanjer.

10
HelloFresh Logo billigste matkasse

HelloFresh Matkassetorget.no sin testvinner

HelloFresh har en vegetarisk matkasse som heter vegetarisk. Denne inneholder næringsrike retter med høyt proteininnhold slik at du får i deg alt du trenger.
Kr 580,-Kr 999,- Se dagens kampanjer
10
Adams matkasse Logo billigste matkasse

Adams matkasse Inspirasjonsrike retter

Adams matkasse sin vegetarkasse består av velsmakende spennende retter som nok faller i smak enten du er vegetarianer eller bare ekstra glad i frukt og grønt.
Kr 831,20,-Kr 1039,- Se dagens kampanjer
10
Godtlevert Logo billigste matkasse

Godtlevert Kanskje de beste råvarene?

Godtlevert tilbyr også en vegetarisk matkasse i form av sin matkasse vegetar. Her finner man nye favoritter så vel som gamle klassikere.
Kr 699,30,-Kr 999,- Se dagens kampanjer
10
Spisriktig leverer en rask og enkel middag som kommer i ferdige beholdere som kun må varmes.

Spisriktig Må bare varmes

Spisriktig har mataksser med ferdig tilberedte matretter man kun trenger å varme opp for å spise. De har en egen vegetarkasse hvor man får spise klare middager.

Tabellene ovenfor viser bare noen av valgmuligheten når det kommer til vegetariske matkasser.

Leverandørene tilbyr forskjellige muligheter som alt fra 3 retter for 1 person i uken til 6 retter for 5 personer i uken.

De tre første aktørene tilbyr matkasser man må tilberede selv hvor oppskriftene stort sett er kjappe og enkle. Spisriktig sin matkasse inneholder ferdig tilberedte retter som kun må varmes opp. De kan også spiser rett fra beholderen de kommer i.

Vegetarisk matkasse meny

Menyene kan variere mye avhengig av hvilken aktør man velger. Man kan også sette sammen sin helt egne vegetariske meny hos de fleste aktørene. Da kan man velge hvilke retter man vil ha selv ut i fra hva de har på menyen i stedet for å gå for en fastsatt matkasse som forandrer seg på ukentlig basis.

Det er alltid lurt å sjekke menyen på de vegetariske matkassene før man bestemmer seg for hvilken man vil gå for. Hvis du vil sjekke ut menyen kan du klikke inn på de forskjellige aktørene i artikkelen og se hva de har å tilby.

Hva er den beste matkassen?

HelloFresh er i følge vår egen test beste matkasse i 2024. De leverer et gjennomgående godt produkt med høy kvalitetssikring. De har tatt det norske markedet med storm etter sitt inntog for noen år siden noe som viser til at de har mange fornøyde kunder og leverer en god tjeneste. HelloFresh er verdensledende for en grunn. Det de gjør, gjør de meget bra og har klart å overføre dette til det Norske markedet.

Hvem leverer vegetariske matkasser?

Det er flere aktører som leverer vegetariske matkasser. HelloFresh, Adams matkasse, Godtlevert og spisriktig er noen av dem.

For å sjekke om de leverer til deg klikker du inn på en av de aktuelle aktørene og sjekker om de kan levere til deg ved å skrive inn postnummeret før du bestiller. Alle aktørene leverer i de største byene som Oslo og Bergen.

Slik får du levert en vegetarisk matkasse til deg.

 1. Kartlegge husholdnings diett behov eller preferanser slik som for eksempel vegetarisk mat.
 2. Hvilke leverandører tilbyr vegetariske matkasser? De forskjellige aktørene i denne artikkelen fører vegetariske matkasser og retter i sitt sortiment.
 3. Sjekke ut om de leverer til deg ved å gå inn på en av lenkene til den aktuelle leverandøren og fylle inn sitt postnummer før man bestiller.
 4. Finne ut om man vil velge en fastsatt matkasse som forandrer seg på ukentlig basis eller velge rettene sine selv og sette sammen en matkasse.
 5. Finne leveringstidspunkt og dag. Man kan også velge å få maten levert hver uke eller annenhver hos mange leverandører.
 6. Den vegetariske kassen din vil bli levert din din bestemte leveringsadresse. Leverings budet kan sette fra seg matkassen ute såfremt det lar seg gjøre og man kan avtale dette, men hvis det ikke er en mulighet må man være der fysisk for å ta i mot denne.
 7. Selv om matkassene tåler å stå ute en stund og inneholder kjøleelementer kan det være lurt å ta de inn så fort som mulig for å bevare råvarene best mulig.
 8. Enkelte leverandører som spisriktig tilbyr ferdig tilberedte middager man kun må varme opp, men mange andre aktører leverer matkasser hvor maten må tilberedes og da må man lage den før man kan spise.
 9. Så enkelt er det. God middag!

Priser på vegetariske matkasser

HelloFresh sin vegetariske matkasse koster fra kr 410,- opp til kr 1299,- Dette varierer ut i fra antall måltid i uken og personer. Adams matkasse stiller med sin vegetaskasse som koster fra kr 703,- opp til kr 1769,-. Mens Godtlevert sin vegetarmatkasse koster fra kr 594,30,- opp til kr 1549,-. Spisriktig som tilbyr en vegansk matkasse koster fra kr 520,- til kr 6060,60,-

Med forbehold av at prisene avhenger av antall personer og antall måltid per uke. Det kan også variere i henhold til forskjellige matkasser avhengig av tilbud eller forandring i priser over tid.

Vegansk matkasse

Slik det er i dag er det ingen som tilbyr rent veganske matkasser i Norge. Det finnes mange aktører som leverer vegetariske retter og enkelte veganske retter. Det er muligheter for å spise noenlunde vegansk ved å ta i bruk matkasser siden de tilbyr enkelte veganske retter og man kan sette sammen sin helt egne matkasse basert på de forskjellige rettene man kan velge mellom for å forsøke å spise så vegansk som mulig.

Hvis du vil lese mer om forksjellen mellom en veganer og en vegetarianer kan du lese her.

Økologisk bærekraft og vegetariske matkasser

Med økologisk bærekraft i søkelyset blir det viktigere og viktigere at man spiser mer vegetarisk mat. Det krever mye mindre energi, vann, mat og arbeidskraft for å produsere vegetarisk mat enn ved å konsumere kjøtt. Det å spise mer vegetarisk bidrar til å holde matproduksjonen bærekraftig slik at flere kan bli mettet på mindre.

Fordeler og ulemper med vegetariske matkasser

Er det egentlig forsvarlig å velge en vegetarisk matkasse? I boksen nedenfor vil vi ta for oss de største fordelene og ulempene med vegetariske matkasser.

Positivt
 • Mulig å spare penger ved å få ned antall impulskjøp og redusere matsvinn og reisevei.
 • Mindre reiser til butikken.
 • Rettene er sunne, varierte og smaksrike.
 • Finn nye favoritter eller gjenoppdag gamle klassikere.
 • Veldig tidsbesparende i en hektisk hverdag.
 • Avbestill når du vil, ingen bindingstid.
 • Levert rett hjem.
 • Oppskriftene er overraskende enkle å tilberede.
 • Allergi og intoleranse vennlige muligheter som glutenfritt.
 • Enkelte leverandører leverer ferdig tilberedte retter man kun må varme.
 • Lette å styre porsjonene og holde styr på kostholdet.
Negativt
 • Hvis man er flinke til å planlegge og handle inn varer i butikken kan det være noe dyrere med vegetarisk matkasse.
 • Mindre valgmuligheter enn butikk.
 • Leveringstidspunkt og dager varierer fra aktør til aktør og det er ikke alltid så mange valgmuligheter.
 • Hvis det kun er et medlem i husholdningen som spiser vegetarisk så kan det være vanskelig å legge til rette for det hvis ikke man lager sin egne matkasse ved å velge rettene selv.

Hvorfor velge en vegetarisk matkasse?

Det kan være flere grunner til å velge en vegetarisk matkasse. I tabellen ovenfor kan du se noen av disse, men her vil vi utdype litt bedre hvorfor det lønner seg å velge en vegetarisk matkasse.

Man får variert og næringsrik kost med mye proteiner. Det er lettere å få i seg det daglige behovet av næringsmidler samtidig som det smaker godt og er spennede. Det kommer hele tiden nye retter på menyen slik at man får nye og gjenkjennelige smaksopplevelser konstant.

Det er veldig tidsbesparende da rettene er enkle og raske å tilberede og oppskriftene lette å følge slik at man får tid til andre ting enn å stå på kjøkkenet. Man kan også velge en aktør som tilbyr ferdig tilberedte retter slik som spisriktig. Da trenger du bare å varme maten også kan den spises rett fra beholderen om ønskelig slik at man slipper oppvask.

Det kan også være penger å spare avhengig av dine kjøps vaner, reisevei, hvor mye matsvinn du unngår. Det er helt gratis å avslutte tjenesten hos alle aktørene og de fleste har ingen bindingstid slik at man kan pause eller avslutte tjeneste når man vil.

Man kan også prøve de forskjellige aktørene for å finne sin favoritt. I vår test av beste matkasse 2024 gjør vi et mer omfattende dypdykk inn i de forskjellige aktørene. Hvis du fremdeler er usikker kan du leste testen i sin helhet ved å klikke her.

Hvorfor ikke prøve en vegetarisk matkasse?

Hvordan velge en vegetarisk matkasse?

Det kan være vanskelig å finne nettopp hvilken vegetariske matkasse man skal gå for når det er så mange aktører å velge mellom som for eksempel HelloFresh, Adams matkasse, Godtlevert og Spisriktig. Under skal vi gå over noen punkter det er viktig å sjekke før du bestemmer deg.

 • Kartlegge husholdningens behov og preferanser i forhold til diett, smakspreferanser, barnevennlighet etc..
 • Hvor mange personer de tilbyr kasser for og antall måltider i uken de forskjellige aktørene tilbyr varierer.
 • Finne en aktør som kan dekke deres behov.
 • Leverer de til din adresse?
 • Sjekk ut menyen før du bestiller.
 • Gå gjennom budsjett og sammenlign prisene til de forskjellige aktuelle aktørene..
 • Det kan være lurt å prøve litt forskjellige aktører før du finner din favoritt. Smaksopplevelser er delvis subjektive og det vil alltid være variasjon i hvilken folk liker best.

Hvis du fremdeler har ting du lurer på rundt de forskjellige aktørene kan du lese vår omfattende test av seks ulike leverandører av matkasser. Her kan du vår test av beste matkasse 2024.

Ofte stilte spørsmål

Har adams matkasse en vegetarisk mataksse?

Ja, Adams matkasse har en vegetarisk matkasse. Den heter vegetar og koster fra kr 703,20,- til kr 1769,- avhengig av antall personer og hvor mange middager man ønsker i uken.

Finnes det en vegansk matkasse?

Det er ingen aktører i Norge som tilbyr rent veganske matkasser. De fleste aktørene har enkelte veganske retter og man kan sette sammen sin helt egne meny, men de har ingen hele matkasser med veganske retter. De har mange forskjellige vegetariske retter og de største aktørene tilbyr hele vegetariske matkasser som forandrer seg på ukentlig basis.

Kan man velge meny selv med vegetariske matkasser?

Ja, man kan velge mellom forskjellige menyer hos de ulike aktørene. Det går også an å sette sammen sin helt egne meny gjennom å velge mellom forskjellige retter på menyen hos mange leverandører av vegetariske matkasser.

Er det enkelt å følge oppskriftene i de vegetariske matkassene?

Ja.de fleste oppskriftene er veldig enkle å følge. Det er punktvise steg å følge som er lette å følge med på. Til og med folk uten nevneverdig erfaring på kjøkkenet kan følge oppskriftene til de vegetariske matkassene.

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Matkassetorget | Sammenlign og finn beste matkasse
Logo