Pizza er noe de fleste liker, men det er ikke alltid like enkelt å oppnå et vellykket resultat når du skal diske opp med hjemmelaget pizza. For å få et best mulig resultat med sprø bunn, er du helt avhengig av høy varme.
Enten du bruker vanlig stekeovn, grill eller en dedikert pizzaovn, kan en pizzastein være løsningen. De holder enkelt og greit bedre på varmen enn et vanlig stekebrett, og oppnår høyere temperatur.
Slik får man en perfekt stekt pizza! Dette er en enkleste måten å oppnå restaurant kvalitet hjemme, og uavhengig av råvarene, vil man få en fantastisk pizza ved å benytte seg av en stein.
# | Pizzastein |
---|---|
1. | Küchenprofi Rektangulær pizzastein med stativ – Den beste pizzasteinen! |
2. | Gourmetstål Light Pizzastål – Lett stein fra et Svensk selskap |
3. | Weber Pizzastein – Fungerer fantastisk i grill |
Vi har testet de mest populære pizzasteinene i Norge for å finne de aller beste! Dette er de 3 beste pizzasteinene i Norge i følge våre erfaringer, men også en rekke andre brukere.
Obs! Vær oppmerksom på forskjellen i størrelse, og velg en pizzastein som fungerer til din stekeovn eller stenovn/pizzaovn!
Küchenprofi Rektangulær pizzastein med stativ
Küchenprofi Rektangulær pizzastein med stativ er en pizzastein som er designet for deg som elsker hjemmelaget pizza. Med et firkantet brett kan du selv velge hvorvidt du ønsker å lage en firkantet «langpanne-pizza» eller en klassisk rund pizza.
Den har en rekke fordeler, og kan være et godt valg for deg som har behov for en stor stein som passer for hele familien. Steinen har et flott design, og funker derfor fint som serveringsbrett også.
Produktbeskrivelse
Küchenprofi Rektangulær måler 35,5 x 38 x 3,5 cm, og gir deg derfor mer enn god nok plass til å lage en smakfull pizza til hele vennegjengen eller familien. Det som er så praktisk med denne steinen, er at den kan brukes både på grill og i stekeovn.
Den rektangulære pizzasteinen er laget av et varmeresistent materiale som tåler svært høy temperatur. Cordierittstein sprekker ikke så lett, og er derfor et godt valg for deg som ofte lager pizza. Steinen kan også brukes til brød og annen gjærbakst, noe som er praktisk.
Når pizzaen er ferdigstekt, kan du enkelt servere den ved å plassere steinen på stativet som følger med. Dermed er det enkelt å få pizzaen fra ovnen til bordet, og fungerer også som håndtak. Steinen sikrer at pizzaen holder på varmen etter at den er tatt ut av ovnen.
Steinen har et flott og stilrent design, noe som gjør at den fint kan brukes som «serveringsbrett» på spisebordet. Den naturlige fargen gir pizzaen en dekorativ bakgrunn, og det flotte stativet komplementerer det hele.
- Enkel å rengjøre
- Budsjettvennlig
- Romslig flate
- Medfølgende stativ som også fungerer som håndtak
- Robust stein
Oppsummering
Küchenprofi Rektangulær pizzastein er en klassisk stein som har en smart rektangulær form. Dette gjør at steinen fint kan brukes både til store «langpanne-pizzaer» og klassiske runde pizzaer. Steinen er laget av et robust og slitesterkt materiale, nemlig cordierittstein.
Den stilrene steinen har et medfølgende stativ av metall, noe som beskytter bordflaten mot den varme steinen. Stativet kan dessuten fungere som håndtak, noe som er praktisk.
Küchenprofi Rektangulær pizzastein er et godt valg for alle hobbykokker som ønsker å kunne tilberede hjemmelaget pizza som en ekte proff. Du kan se frem til en knasende sprø bunn på 1-2-3!
Spesifikasjoner | |
---|---|
Materiale | Cordierittstein |
Mål | 35,5 x 38 x 3,5 cm |
Annet | Praktisk stativ for servering |
Gourmetstål Light Pizzastål
Mange foretrekker å gå for pizzastål istedenfor en tradisjonell pizzastein. Fordelen med pizzastål er at det ofte er lettere og tar opp mindre plass. Samtidig leder stål varme raskere enn stein. Gourmetstål Light Pizzastål er et populært valg.
Dette pizzastålet er laget av varmerullet stål som kan håndtere store temperatursvingninger uten å ta skade. En klassisk stein vil ofte knuse om temperaturene svinger for mye.
Produktbeskrivelse
Gourmetstål Light Pizzastål er et revolusjonerende pizzastål som fungerer som et utmerket alternativ til den tradisjonelle pizzasteinen. Gourmetstål er en svensk merkevare som er kjent for sine innovative pizzastål, som fungerer minst like bra som vanlige steiner.
Fordelen er altså at Gourmetstål Light Pizzastål tåler svingninger i temperatur bedre enn en vanlig pizzastein. Samtidig er designet veldig elegant og slankt, med en tykkelse på kun 0,6 cm! Med en vekt på kun 5,5 kg, er det enkelt å finne oppbevaringsplass til pizzastålet.
Gourmetstål Light Pizzastål er velegnet til pizza, men kan også være nyttig når du skal tilberede mat som flatbrød, naan-brød og lignende. Light Pizzastål er det tynneste pizzastålet i Gourmetstål sin imponerende kolleksjon, og er et godt valg når du har dårlig plass.
Når du kjøper Gourmetstål Light Pizzastål for du med tilbehør i form av en praktisk oppbevaringskasse, samt et oppskriftshefte med smakfulle oppskrifter. Du vil i tillegg til dette få instruksjoner for vedlikehold av pizzastålet.
- Tåler temperatursvingninger
- Robust materiale
- Opptar lite plass
- Samme gode funksjon som en tradisjonell pizzastein
Oppsummering
Gourmetstål Light Pizzastål er et pizzastål som fint kan erstatte en klassisk pizzastein. Fordelen med å bruke pizzastål fremfor pizzastein, er at stål tåler svingninger i temperaturen bedre enn stein. Stålet leder dessuten varmen mer effektivt!
Med Gourmetstål Light Pizzastål kan du enkelt tilberede pizza på høy temperatur, slik at du oppnår sprø og deilig bunn. Du kan også lage andre godsaker med pizzastålet, inkludert flatbrød og lignende.
Gourmetstål Light Pizzastål er syltynt og elegant, og har et profesjonelt uttrykk mange vil sette pris på. Denne modellen tar opp lite plass i skapet ditt.
Det følger med både oppskrifter og en praktisk kasse som gjør det lett å oppbevare pizzastålet. Dette er pizzastål for deg som ønsker pålitelig kvalitet til en god pris. Dette pizzastålet kan du ha nytte av i mange år!
Spesifikasjoner | |
---|---|
Materiale |
Varmerullet stål |
Vekt |
5,5 kg |
Mål |
33 x 37 x 0,6 cm |
Weber Pizzastein
Weber Pizzastein finnes i to ulike størrelser med omkrets Ø: 46 CM og 26 cm. Her får man to forskjellige valgmuligheter. Dette er en keramisk stein som sprer varmen på en effektiv måte slik at pizzaen blir varmet på en jevn måte.
Produktbeskrivelse
Dette er et nydelig produkt med to håndtak som vil gjøre det lettere å håndtere pizzasteinen, og kommer godt med når man bruker den store steinen med omkrets på 46 cm.
Steinen er laget i et slitesterkt materiale som kan vaskes for hånd. Vi har vasket denne steinen flere ganger, og syns det var en smal sak. Den er relativt vedlikeholdvennlig.
Man kan også bruke den i forskjellige griller som gass, elgrill eller briketter. Denne kan du også få noen gode tilbud på hvis du handler på korrekt tid.
- Enkel å rengjøre
- Nydelig utsende
- To størrelser å velge mellom
- Den har to mindre håndtak
- Solid stein som vil vare i mange år
Oppsummering
Weber Pizzastein er en keramisk stein som tåler store svingninger i temperaturen og kan like gjerne brukes i grillen, stekeovnen eller pizzaovnen!
Håndtakene kan se små ut, men de fungerer perfekt til å bidra til å at håndteringen av denne noe tunge steinen vil bli enklere.
Hvis du ser etter en funksjonell, men også estetisk pent produkt, vil Weber være et perfekt valg! Den er i tillegg uhyre flott og gjør seg veldig godt på et middagsbord med fine gjester.
Spesifikasjoner | |
---|---|
Materiale |
Glasert steintøy |
Vekt |
2,5 og 4,5 kg |
Mål | < Ø:26 cm og 46 cm |
Hvordan bruke pizzastein?
En pizzastein skal ikke brukes kald! Før du plasserer pizzaen på steinen eller stålet, er det nødvendig å sette den i ovnen en stund før bruk. Sett gjerne ovnen på maksimal temperatur (f.eks. 300 °C) og la steinen varme seg opp i 30–45 minutter.
Få den ferske pizzaen over på en pizzaspade. Variantene av tre er ofte tykkere enn variantene av stål, og vanskeligere å få under pizzaen. Husk å ha litt mel på spaden. Dette er viktig for at pizzaen skal kunne gli av spaden.
Når steinen er skikkelig varm, kan du åpne ovnen og skli pizzaen over på steinen eller stålet. Deretter kan pizzaen steke i ca. 5 minutter. Voilà – nå har du en deilig, sprø pizza!
Vedlikehold og rengjøring av pizzastein
Den kan sprekke dersom du plasserer en kald stein direkte inn i en glovarm ovn. Ta derfor steinen inni ovnen mens den fortsatt er kald, og skru deretter på varmen. La steinen kjøle seg ned i ovnen også, av samme grunn.
Når du skal vaske en steinen anbefaler vi å kun bruke varmt vann og en skrubb eller oppvaskkost. En stein av uglasert keramikk kan nemlig trekke til seg vann og såpe, noe som kan gi såpesmak på pizzaen.
Bruk pizzasteinen til matkasser
Pizzastein fungerer utmerket til å lage pizzaer som følger med en rekke matkasser! Kvaliteten på pizzaen går betraktelig opp når man steker den på en pizzastein, selv om man bruker stekeovn.
Vi elsker å velge eller få pizza i våre matkasser etter at vi tok i bruk pizzasteiner! HelloFresh har for eksempel en rekke ypperlige oppskrifter når det kommer til pizza.
Vi vegret oss litt for å få pizza oppskrifter i matkassen tidligere, men etter at vi tok i bruk pizzastein har hele husholdningen begynt å glede seg til å få pizza på den ukentlige menyen igjen!
Les også mer om: Juicemaskin og kjøkkenmaskin for en enda bedre opplevelse.
Konklusjon
Küchenprofi Rektangulær pizzastein med stativ er den beste pizzasteinen! De har også flere ulike fasonger og størrelser hvis man synes denne virker interessant, men ikke liker størrelsen.
Dette er alle veldig gode produkter, og alle vil fungere til formålet sitt – nemlig det å lage en god pizza! Her vil det nok være mer preferanse det kommer ned til, og alle disse 3 steinene lager gode pizzaer.
Vi i matkassetorget.no er som sådan enig i at vi har klart å kåre den beste pizzasteinen, men de andre ligger ikke langt bak! Velg heller den som du liker best.
Ofte stilte spørsmål om pizzastein
Kan man bruke pizzastein i ovnen?
Man kan fint bruke pizzasteinen i både stekeovn og pizzaovn, men forsikre deg om at den faktisk passer i ovnen!
Enkelte kan være store eller veldig tunge, og således mindre egnet til normale ovner.
Dette er en gigantisk fordel hvis man bor i for eksempel Bergen eller Tromsø hvor det ofte er dårlig vær eller kaldt. Da kan man lage pizza hele året.
Kan man bruke pizzastein i grill?
De fleste pizzasteiner kan brukes i grillen, men forsikre deg om kompatibilitet før du forsøker! Det finnes en rekke steinerr som fungerer utmerket i grill.
Det er også mulig å bruke både gass og elgrill i tillegg til briketter og ved. Pizza grillet på stein i grill er helt fantastisk!
Bør man velge en rund eller rektangulær pizzastein?
Dette er mer preferanse enn noe annet, men en rektangulær stein gir deg ofte litt mer plass om ikke noe annet. Man kan fremdeles lage en rund pizza på den.
Husk også at du skal kunne håndtere pizzaen på en trygg måte, og enkelte pizzasteiner kan være veldig tunge!
Kan man bruke bakepapir på pizzastein?
Ja, men det er ikke nødvendig. Alle pizzasteiner er relativt enkle å vaske av, og det vil være unødvendig med bakepapir.
Hvis man kun skal lage 1 pizza, kan man jo vurdere dette for å slippe litt oppvask, men det er strengt talt ikke nødvendig i det hele tatt.