Økologisk matkasse (mai 2024)

Ser du etter en økologisk matkasse med kortreist mat fra norske produsenter? I denne artikkelen skal vi ta for oss noen av de største aktørene og de som driver med økologisk.
Økologisk matkasse matkassetorget

Økologisk bærekraft blir viktigere og viktigere i en verden som stadig forandres. Vi blir flere og flere mennesker og det er således viktigere og viktigere å ta vare på matproduksjonen og at større aktører tar mer og mer ansvar for å drifte bærekraftig.

Vi har gjort en omfattende test av seks leverandører av matkasser. Vil du vite mer om hvordan de forskjellige aktørene gjorde det kan benytte denne lenken for å lese hele testen.

Her er noen av aktørene som setter fokus på bærekraft og økologisk drift.

Økologisk matkasse for 2 personer

Her ser du økologiske matkassser for 2 personer med 3 middager i uken. Leverandørene har også kasser til færre eller flere enn 2 personer og mer enn 3 middager i uken. Hvis du vil se hva den aktuele leverandøren har å tilby kan du trykke på se dagens kampanjer.

10
HelloFresh Logo billigste matkasse

HelloFresh Matkassetorget.no sin testvinner

HelloFresh er verdensledende innenfor matkasse segmentet og setter bærekraft høyt i sin kvalitetssikring. Her får du gode smakfulle retter med økologiske råvarer.
Kr 410,-Kr 759,- Se dagens kampanjer
10
Adams matkasse Logo billigste matkasse

Adams Matkasse Inspirasjonsrike retter

Adams matkasese vant holdbarhetsprisen i 2022 og kan med dette skilte med bærekraftig drift. De tilbyr en stor andel lokale råvarer og her finner man god økologisk mat.
Kr 703,-Kr 879,- Se dagens kampanjer
10
Godtlevert Logo billigste matkasse

Godtlevert Kanskje de beste råvarene?

Godtlevert stakk også av med holdbarhetsprisen i 2022 sammen med adams matkasse. De har flere gode økologiske matkasser med mange lokale råvarer.
Kr 594,30,-Kr 849,- Se dagens kampanjer
10
Matkasse for 2 personer kokkeløren logo

Kokkeløren Kortreise råvarer

Kokkeløren har fokus på gode råvarer og støtter opp under mange lokale produsenter. Dette er den matkassen med mest lokale råvarer. Her kan du lese mer om enkelte av deres produsenter.
Økologisk matkasse for 2 personer

Økologisk matkasse for 4 personer

Under finner du flere aktører som leverer økologiske matkasser. Disse matkassene inneholder 3 ukentlige middager for 4 personer. Leverandørene tilbyr også middager flere dager i uken og for færre eller flere personer. Klikk på se dagens kampanjer for å finne ut hva de forskjellige aktørene har å tilby.

10
HelloFresh Logo billigste matkasse

HelloFresh Matkassetorget.no sin testvinner

HelloFresh er verdensledende innenfor matkasse segmentet og setter bærekraft høyt i sin kvalitetssikring. Her får du gode smakfulle retter med økologiske råvarer.
Kr 580,-Kr 999,- Se dagens kampanjer
10
Adams matkasse Logo billigste matkasse

Adams matkasse Inspirasjonsrike retter

Adams matkasese vant holdbarhetsprisen i 2022 og kan med dette skilte med bærekraftig drift. De tilbyr en stor andel lokale råvarer og her finner man god økologisk mat..
Kr 831,20,-Kr 1039,- Se dagens kampanjer
10
Godtlevert Logo billigste matkasse

Godtlevert Kanskje de beste råvarene?

Godtlevert stakk også av med holdbarhetsprisen i 2022 sammen med adams matkasse. De har flere gode økologiske matkasser med mange lokale råvarer.
Kr 699,30,-Kr 999,- Se dagens kampanjer
10
Matkasse for 2 personer kokkeløren logo

Kokkeløren Kortreiste råvarer

Kokkeløren har fokus på gode råvarer og støtter opp under mange lokale produsenter. Dette er den matkassen med mest lokale råvarer. Her kan du lese mer om enkelte av deres produsenter.

I tabellene viser vi kun til eksempler på hva de forskjellige aktørene har av matkasser. Du kan selv finne ut om den aktuelle aktøren kan tilfredstille din husholdnings behov ved å klikke inn på se dagens kampanjer.

Leverandørene har alt fra 3 retter for 1 person i uken til 6 retter for 5 personer i uken.

HelloFresh stakk av med seieren i vår test av beste matkasse 2024, men alle aktørene gjorde det bra. Det kan også være lurt å teste flere forskjellige matkasser for å finne sin favoritt. Hvis du vil lese en mer grundig test av de ulike aktørene anbefaler vi deg å lese hele testen.

Hva er en økologisk matkasse?

En økologisk matkasse er en matkasse som tar hensyn til bærekraftig matproduksjon samtidig som den jobber for å redusere matsvinn og unødvendig bruk av emballasje. De største aktørene og enkelte andre har et stort fokus på bærekraftig drift for å få mest ut av råvarene. Mange av aktørene tilbyr også kortreist lokal mat som støtter opp under lokale produsenter.

Hvis du vil vite mer om økologisk landbruk anbefaler vi deg å lese denne artikkelen fra Norges bondelag sin nettside.

Hvem leverer økologiske matkasser?

Det er flere aktører som leverer økologiske matkasser. Noen av disse er HelloFresh, Adams matkasse, Godtlevert, og Kokkeløren.

Hvis du vil sjekke om de leverer til deg kan du klikke inn på en lenkene til den aktuelle leverandøren også fylle inn postnummeret ditt før du bestiller.

Nysjerrig på hvordan det er å få levert en matkasse rett hjem? Her skal vi gå igjennom stegene for å ta imot en levering.

 1. Kartlegge husholdningens diett krav og finne ut hvilke preferanser man har.
 2. Hvem leverer matkasser ut i fra husholdningen behov og preferanser. I dette tilfelle en økologisk matkasse.
 3. Har den aktuelle aktøren mulighet til å levere til din leveringsadresse?
 4. Man kan sette sammen sin egen meny ved å velge ut i fra aktuelle retter hos enkelte aktører, eller motta en fastsatt meny bestemt av kokkene hos aktøren.
 5. Finne ut når det passer med levering i henhold til mulige leveringsdager og tidspunkt.
 6. Den økologiske matkassen blir levert på din leveringsadresse den dagen og imellom det tidspunktet du har valgt..
 7. Matkassene tåler ofte å stå ute litt avhengig av vær og vind, men det er lurt å ta de inn så fort som mulig hvis det er avtalt at sjåføren skal sette en igjen ute. Hvis det ikke er mulig å sette fra seg matkassen uten så må noen personlig møte opp for å ta imot denne. Man blir oppringt når sjåføren er i nærheten.
 8. Tilberede middagen ved å følge de enkle og ofte raske oppskriftene som følger med.
 9. God middag !

Hva koster økologiske matkasser?

HelloFresh begynner fra kr 410,- opp til kr 1299,- Dette avhenger av antall middager i uken og hvor mange personer man er. Adams matkasse koster fra kr 703,- opp til kr 1769,-. Godtlevert leverer kasser fra kr 594,30,- opp til kr 1549,-. Køkkeløren tilbyr sin fra kr 895,- til kr 1270,-

Enkelte priser er inkludert rabatter.

Prisene vil avhenge av flere faktorer som antall personer i husholdningen og antall måltider i uken. Det kan også være variasjon i priser avhengig av rabatter, prisendring over tid og nye produkter.

Laktosefrie matkasser som er økologiske

Hvis noen i husholdningen har laktoseintoleranse er det flere aktører som tilbyr laktosefrie matkasser og matretter som også er økologiske. Noen av disse er:

 • HelloFresh
 • Adams matkasse
 • Godtlevert

Disse leverer enten fastsatte matkasser som forandrer seg på ukentlig basis, men også enkelt retter slik at man kan sette sammen sin egne meny med laktosefrie og økologiske matkasser.

Økologiske matkasser på tilbud

Alle de tre største aktørene som HelloFresh, Adams matkasse og godtlevert har en rabatt for nye kunder hvor man kan spare penger på de fem første matkassene. HelloFresh sitt tilbud begynner på kr 410,-. Adams matkasse sitt tilbud starter på Kr 703,- og godtlevert sitt begynner på kr 594,30,-

HelloFresh tilbyr også ekstra studentrabatt gjennom studentbeans i tillegg til å gi deg rabatter for å rekruttere venner og bekjente.

Økologisk matkasse fra kokkeløren

Kokkeløren tilbyr økologiske matkasser med Norske produsenter i førersetet. Her støtter de opp om lokal produksjon med et høyt fokus på råvarer av høy kvalitet. Hvis du er på utkikk etter en økologisk matkasse kan vi anbefale kokkeløren. De er en litt mindre aktør enn de tre største, men vi har valgt å sette søkelyset på kokkeløren nettopp på grunn av deres søkelys på økologiske råvarer og lokale produsenter.

Matkassen til kokkeløren består av gode produktet med høy kvalitet. Rettene smaker aldeles ypperlig og det eneste vi kunne trekke de for i vår test av beste makasse 2023 var at de ikke hadde flere valgmuligheter. Ut over dette var de absolutt konkurransedyktige med de største aktørene.

Vi kan trygt anbefale kokkeløren som din leverandør av økologiske matkasser.

Fordeler og ulemper med økologiske matkasser

Noen ganger kan det hjelpe å se litt av fordelene og ulempene ved å velge en tjeneste. Her kan du lese mer om disse.

Positivt
 • Man kan spare penger ved å unngå matasvinn.
 • Unngå unødvendige kjøp ved ekstra handleturer.
 • Gode retter som faller i smak hos store og små.
 • Sunn og variert kost med fokus på gode råvarer.
 • Mye tid å spare ved å slippe handleturer, planlegging også er rettene raske og enkle.
 • Null bindingstid.
 • Levert til din leveringsadresse.
 • Oppskriftene er lette å følge.
 • Enkelte aktører tilbyr allergi og intoleranse vennlige retter.
 • Mange av aktørene har en økologisk bærekraftig drift med fokus på økologiske råvarer, matsvinn og minimal bruk av emballasje..
Negativt
 • Avhengig av husholdningen så kan det være noe dyrere med en matkasse enn å handle i butikken.
 • Noe mindre utvalg enn i butikken.
 • Lite utvalg av leveringsmuligheter hos de fleste aktørene.
 • Ikke alle matrettene er like økologiske.

Hvorfor velge en Økologisk matkasse?

Det kan være økonomisk besparende for mange husholdninger ved å unngå matsvinn, unødvendig innkjøp og ekstra turer på butikken. Den største besparelsen kommer nok i form av tid da man slipper planlegging, handling og rettene er ofte veldig raske og enkle å lage. Man får også sunn og variert kost med nye spennende retter og gamle klassikere.

Enkelte aktører tilbyr også økologiske matretter med fokus på lokale råvarer og økologisk drift. De setter bærekraft høyt og har et stort fokus på denne når det kommer til kvalitetssikringen av produsenter, leveransene, matrette og emballasjen.

Om en økologisk matkasse er noe for din husholdning vil nok variere. Det er lurt å se over matbudsjettet sitt for å se om det kan være økonomisk gunstig for din husholdning å gå over til en økologisk matkasse.

Det er lett å avslutte kundeforholdet siden de fleste aktører ikke har bindingstid. Man kan også prøve de forskjellige aktørene for å finne sin favoritt.

Hvorfor ikke prøve en økologisk matkasse i en uke for å se om det er noe for deg eller dere?

Hvorfor velge en økologisk matkasse. Mann og dame som lager mat sammen

Hvordan velge en økologisk matkasse?

Det er ikke alltid like enkelt å velge leverandør når det er så mange å velge mellom. I dette avsnittet skal vi gå igjennom ting det er lurt å sjekke før man velger sin leverandør. Det er flere som tilbyr økologiske matkasser som for eksempel HelloFresh, Adams matkasse, Godtlevert og Kokkeløren.

Her er noen viktigere punkt man burde overveie før man bestiller en kasse.

 • Overveie husholdningens behov, antall personer, antall middager i uken, diett krav, preferanser etc.
 • Sjekke de forskjellige aktørene for å finne en som sjekker alle husholdningens krav.
 • Kan de levere til din adresse?
 • Sjekk menyene. Det er mange aktører og de tilbyr alle noe forskjellige.
 • Gå over budsjettet ditt og sjekk prisene til de forskjellige aktørene før du bestemmer deg.
 • Det kan være noe vanskelig å vite nøyaktig hvilken aktør man skal gå for, men slapp av. Det er utrolig enkelte å avslutte eller sette kundeforholdet på pause. Det er ingen bindingstid hos de fleste. Vår anbefaling er å teste de forskjellige aktørene til du finner din favoritt.

Hvis du fremdeles ikke helt har bestemt deg kan du lese vår grundige test av matkasser ved å klikke på lenken. Test av beste matkasse 2024.

Ofte stilte spørsmål

Har kokkeløren økologisk matkasser ?

Ja, kokkeløren tilbyr en matkasse med fokus på økologiske råvarer og bærekraftig drift. De er en av aktørene i Norge med mest fokus på lokale produsenter og støtter oppunder bærekraftig produksjon.

Har Adams matkasse økologiske matkasser?

Ja, Adams matkasse har økologiske matkasser. De vant i 2022 holdbarhetsprisen for sitt søkelys på bærekraftig drift og økologiske råvarer. Her kan du lese mer om hvorfor Adams matkasse vant holdbarhetsprisen i 2022.

Hva er bærekraftig mat?

Bærekraftig mat er handler om å ha en bærekraftig matproduksjon som utnytter råvarene, unngår matsvinn og minimerer bruk av emballasje og utslipp. Det handler om å ta vare på naturresursene slik at de er der i fremtiden også. Overbruk av naturresurser kan føre til fall i bærekraften fremover i tid eller i verste fall ødelegge den helt.

Finnes det laktosefrie økologiske matkasser?

Ja, det finnes laktosefrie økologiske matkasser. Det er flere leverandører som tilbyr dette om HelloFresh, Adams matkasse og Godtlevert. Du kan velge mellom fastsatte ukentlige menyer eller sette sammen din egne økologiske matkasse ved å velge mellom matretter på deres ukentlige meny.

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Matkassetorget | Sammenlign og finn beste matkasse
Logo