Laktosefri matkasse (april 2024)

Det er mange som har laktoseintoleranse og da kan det lønne seg å velge en matkasse som er helt laktosefri. I denne artikkelen skal vi ta for oss noen leverandører som leverer laktosefrie matkasser og vise deg hvordan du kan bestille en til din husholdning.
Laktosefri matkasse. Flaske med melk

Har du eller noen i din husholdning laktoseintoleranse? Da kan det lønne seg å bestille en laktosefri matkasse. Her får du matkasser som garantert er laktosefrie. Det er mange spennende leverandører og matretter å velge mellom og vi er helt sikre på at noe faller i smak i din husholdnin.

Vi har også testet seks ulike aktører og hvis du vil vite hvordan de gjorde det generelt og sett opp mot hverandre kan du klikke her.

Under vil vi vise flere aktører som leverer laktosefrie matkasser da alle viser til allergener og intoleranser i sine retter noe som gjør det lett å unngå råvarer med laktose i.

Laktosefrie matkasser til 2 personer

Her er noen av aktørene som tilbyr laktosefrie matkasser. Det er ikke alle aktørene som legger til rette for det, men under skal vi vise deg Norges tre største matkasse aktører som alle tilbyr laktosefrie matretter til 2 personer og 3 dager i uken. Alle de aktuelle leverandørene har også matkasser til flere eller færre personer og flere antall måltid.

For å se flere muligheter og tilbud klikk på se dagens kampanjer.

10
HelloFresh Logo billigste matkasse

HelloFresh Matkassetorget.no sin testvinner

HelloFresh ble vår vinner at matkasse testen. De leverer gjennomgående høy kvalitet og har matretter fra hele verden. Verdensledende aktør av en grunn, de leverer rett og slett veldig bra produkter og tjenester.
Kr 410,-Kr 759,- Se dagens kampanjer
10
Adams matkasse Logo billigste matkasse

Adams Matkasse Inspirasjonsrike retter

Adams matkasse kom på en god 3.plass i vår test av matkasser. Her får du inspirasjonsrike matretter med variert og sunn mat.
Kr 703,-Kr 879,- Se dagens kampanjer
10
Godtlevert Logo billigste matkasse

Godtlevert Kanskje de beste råvarene?

Som en av Norges største aktører leverer godtlevert spenende matkasser. De kom på en god 2. plass i vår matkasse test og vi kan trygt anbefale denne aktøren.
Kr 594,30,-Kr 849,- Se dagens kampanjer
Laktosefrie matkasser til 2 personer. Råvarer av høy kvalitet. Hummer

Laktosefrie matkasser til 4 personer

Under vil vi vise noen tilbud på Laktosefrie matkasser til 4 personer, 3 dager i uken. De leverer også matkasser til et større antall eller færre medlemmer av husholdningen din og flere antall måltid i uken. Du kan selv sjekke om de kan dekke dine krav ved å klikke på se dagens kampanjer under.

10
HelloFresh Logo billigste matkasse

HelloFresh Matkassetorget.no sin testvinner

HelloFresh tilbyr mange spennende matretter for de med cøliaki. De lister alltid opp allergener i alle sin matretter og man kan enkelt sjekke hvilke middager er glutenfrie.
Kr 580,-Kr 999,- Se dagens kampanjer
10
Adams matkasse Logo billigste matkasse

Adams matkasse Inspirasjonsrike retter

Adams matkasse har et stort utvalg glutenfrie retter som passer for deg med cøliaki. Her kan du være helt sikker på at du unngår gluten samtidig som du får i deg sunne og næringsrike måltid.
Kr 831,20,-Kr 1039,- Se dagens kampanjer
10
Godtlevert Logo billigste matkasse

Godtlevert Kanskje de beste råvarene?

Godtlevert er en av norges største aktører og tilbyr flere spennende matretter uten gluten. Hvis du har cøliaki finner du flere gode matretter hos godtlevert.
Kr 699,30,-Kr 999,- Se dagens kampanjer

Du ser kun to eksempler på hvilke matkasser de aktuelle leverandørene leverer. Du kan selv klikke inn på en av aktørene for å se om de kan levere til deg eller dere.

Leverandørene har alt fra 3 retter for 1 person i uken til 6 retter for 5 personer i uken.

Vi har gjort en omfattende test av alle aktørene. Du kan lese mer om de her hvis du er usikker på hvilken aktør du vil velge.

Hva er en laktosefri matkasse?

En matkasse som er laktosefri inneholder råvarer og matretter helt frie for laktose. Denne kassen full i mat eller råvarer vil bli levert til valgt leveringsadresse og inneholder enten helt ferdig tilberedte matretter eller råvarer slik at man kan tilberede middagen selv.

Det er mange som har laktoseintoleranse i Norge og hvis du vil lese mer om det kan du klikke her. Du kan lese mer om matkasser for folk med allergier ved å klikke her.

Hvem leverer laktosefri matkasse?

Noen av aktørene er HelloFresh, Adams matkasse, Godtlevert. Man kan selv sjekke for allergener på alle deres matretter også sette sammen sin helt egne matkasse som er helt laktosefri.

Fyll inn postnummeret der du ønsker det levert på en av de aktuelle leverandørene sin nettside for å finne ut om de kan levere til din adreese.

Hvordan få levert en matkasse hjem?

Her er alle stegene for å få levert riktig matkasse hjem til deg.

 1. Finn ut av preferansene, krav til diett som for eksempel laktosefrie matkasser eller vegetarisk kosthold.
 2. Antall personer og antall middager man ønsker i uken
 3. Hvilke aktører kan møte flest mulig av kravene og preferansene?
 4. Skriv inn postnummeret hos den aktuelle leverandøren for å finne ut om de kan levere til den angitte adressen.
 5. Alle aktørene har noe ulike menyer selv om enkelte matretter kan være relativt like. Ta en titt før du bestemmer deg, det kan være stor variasjon hos enkelte aktører.
 6. Velge tidssone og hvilken dag du vil ha det levert.
 7. Matkassen vil så bli levert innenfor den angitte tiden. Avhengig av hvordan du bor og hvilken avtale dere har så kan leverings budet sette matkassen utenfor, men hvis den ikke kan plasserer trygt ute så må en i husholdningen selv møte sjåføren personlig.
 8. Enkelte matkasser inneholder kjøleelementer, men det kan være lurt å ta matkassen inn og sette varene som må kjøles ned inn i kjøleskapet så fort som mulig for å bevare kvaliteten på råvarene eller middagen..
 9. Enkle og raske oppskrifter gjør det enkelt å tilberede middagen.
 10. God middag !

Hva koster en laktosefri matkasse?

Det vil variere fra leverandør til leverandør. Her vil vi ta for oss hva noen av de største aktørene som leverer laktosefri matkasse koster.

HelloFresh sin laktosefrie matkasse koster fra kr 410,- opp til kr 1299,-. Adams matkasse sin laktosefrie matkasse begynner fra kr 703,- opp til kr 1769,-. Godtlevert leverer laktosefrie matkasser fra kr 594,30,- opp til kr 1549,-.

Prisene vil forandre seg avhengig av tilbud, rabatt, forandring i pris eller produkt, antall porsjoner i uken og hvor mange personer man bestiller til.

Laktosefri matkasse for barn

Det finnes flere barnevennlige laktosefrie matkasser. HelloFresh, Adams matkasse og godtlevert har alle laktosefrie matkasser som er barnevennlig. Enten det er barna eller de voksne som ikke tåler laktose så finnes det mange spennende og smakfulle matkasser. Prisene begynner fra kr 410,-.

Glutenfrie matkasser

Mange aktører legger til rette for folk med glutenallergi ved å tilby helt glutenfrie matkasser. HelloFresh, Adams matkasse og Godtlevert er noen av disse. Det er de største aktørene i Norge og de har mange ulike matretter man kan velge mellom. Alle opplyser om allergener i alle rettene sine slik at det blir enkelt for deg å unngå gluten hvis du har cøliaki med en matkasse.

Fordeler og ulemper med laktosefri matkasse

Her er noen av de største fordelene og ulempene med en laktosefri matkasser.

Positivt
 • Spar penger avhengig av husholdningens kjøps vaner.
 • Lett å holde følge på kostholdet.
 • Restaurant kvalitet levert rett hjem til deg.
 • Nye spennende matretter.
 • Det kan være mye tid å spare på raske og enkle oppskrifter, ingen planlegging av middager og reise til og fra butikken.
 • Ikke noen form for bindingstid.
 • Tilrettelagt folk med allergener.
Negativt
 • For noen er det en dyrere løsning.
 • Mer utvalg i butikken og man kan selv velge uke menyen.
 • Noe snevert vindu å få maten levert på. Det er heller ikke mulig å få levert matkasse i enkelte deler av Norge.
 • En del mindre variasjon i valgmuligheter når man har allergi.

Hvorfor velge en laktosefri matkasse?

Noen av de største fordelene kommer i form av penger og tid spart. Det kan være økonomisk gunstig avhengig av kjøps vaner og forbruk. Ved å velge enkelte matkasser kan det også være mye tid å spare. Hvis man i tillegg vil ha en laktosefri matkasse slipper man ekstra planlegging siden alle matrettene kommer helt laktosefrie.

Det er heller ingen binding og man kan avslutte tjenesten når man vil. Det kan også være lurt å teste ulike leverandører for å finne sin favoritt.

Hvorfor velge en laktosefri matkasse? Barn som lager mat sammen

Hvordan velge en laktosefri matkasse

Det er ikke alltid like lett å velge når man har flere muligheter slik som HelloFresh, Adams matkasse, godtlevert når det kommer til laktosefrie matkasser.

Her er flere holdepunkt det kan være lurt å tenke over før man velger leverandør.

 • Kan de tilby riktig antall middager uke til riktig antall personer?
 • Husk å ta hensyn til diett krav eller preferanser som for eksempel laktosefritt, eller vegetarisk etc.
 • Finn en av leverandørene som tilbyr dette.
 • Leverer de i ditt område?
 • Hvis du fant flere aktører kan du gå gjennom menyen for å finne det som ser ut til å falle mest i smak. De har alle ulike matretter og menyer selv om enkelte kan være relativt like.
 • Sammenlign prisene på matkasser med matbudsjettet ditt. For enkelte kan det være mye å spare ved å velge riktig aktør.
 • Siden det ikke er noen bindingstid hos de aller fleste leverandørene kan vi anbefale våre lesere å teste ut ulike leverandører og matkasser før de finner sin favoritt. Det er enkelt å bytte leverandør.

Hvis du fremdeles ikke har bestemt deg kan du lese vår test av beste matkasse 2024. Alle aktørene i denne artikkelen er med pluss tre til. Her får du mer utdypende og generell informasjon om hva de ulike aktørene har å tilby din husholdning.

Ofte stilte spørsmål

Har Adams matkasse mange laktosefrie oppskrifter ?

Ja, Adams matkasse har flere laktosefrie oppskrifter. Adams matkasse leverer mange spennende og smakfulle middager helt fri for laktose. Du kan selv sjekke dette ved å gå inn på deres nettside også klikke på menyen. Her opplyses det om alle allergener.

Finnes det matkasser som er laktosefri for barn?

Ja, flere aktører som HelloFresh, Adams matkasse og godtlevert har alle barnevennlige matkasser som er helt laktosefrie. De tilbyr flere allergivennlige løsninger som faller i smak hos både store og små.

Er HelloFresh billig?

Ja, HelloFresh er den billigste aktøren i mange segmenter og de er helt kompetetive på pris i alle segmentene. Deres billigste matkasse koster kr 410,- med rabatt for 2 personer 3 dager i uken.

Er Godtlevert og Adams matkasse det samme?

Nei, Godtlevert og Adams matkasse er ikke det samme. De er eid av samme gruppe som er Godtlevertgruppen AS, men det er to individuelle firma selv om det helt sikkert finnes enkelte likheter er de også to ulike firma.

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Matkassetorget | Sammenlign og finn beste matkasse
Logo