Matkasse for folk med cøliaki (mai 2024)

Hvis du eller noen i din husholdning har cøliaki kan det være vanskelig å finne en matkasse som passer. I denne artikkelen skal vi ta for oss tre leverandører som tilbyr glutenfrie matkasser.
Matkasse for folk med cøliaki. Ingen gluten

Har du eller noen i din husholdning cøliaki? Det finnes flere matkasse leverandører som tilbyr glutenfrie matkasser og i denne artikkelen skal vi ta for oss noen av disse.

Hvis du vil lese mer generelt om matkasser og vite mer om de forskjellige aktørene har vi gjort en stor test for å finne den beste matkassen i 2024. Du kan lese testen ved å klikke her.

Under kan du lese om tre aktører som leverer flere matretter for folk med cøliaki. Her kan du være sikker på at du får glutenfrie retter som ikke går på kompromiss med smak og kvalitet på råvarene.

Matkasse for folk med cøliaki til 2 personer

I tabellen under vil vi vise tre aktører som tilbyr glutenfrie matkasser til 2 personer 3 dager i uken. Disse aktørene tilbyr også flere valgmuligheter når det kommer til antall personer og middager i uken. Hvis du vil sjekke om de kan levere det din husholdning har behov for kan du klikke på se dagens kampanjer for å finne ut mer.

10
HelloFresh Logo billigste matkasse

HelloFresh Matkassetorget.no sin testvinner

HelloFresh tilbyr mange spennende matretter for de med cøliaki. De lister alltid opp allergener i alle sin matretter og man kan enkelt sjekke hvilke middager er glutenfrie.
Kr 410,-Kr 759,- Se dagens kampanjer
10
Adams matkasse Logo billigste matkasse

Adams Matkasse Inspirasjonsrike retter

Adams matkasse har et stort utvalg glutenfrie retter som passer for deg med cøliaki. Her kan du være helt sikker på at du unngår gluten samtidig som du får i deg sunne og næringsrike måltid.
Kr 703,-Kr 879,- Se dagens kampanjer
10
Godtlevert Logo billigste matkasse

Godtlevert Kanskje de beste råvarene?

Godtlevert er en av norges største aktører og tilbyr flere spennende matretter uten gluten. Hvis du har cøliaki finner du flere gode matretter hos godtlevert.
Kr 594,30,-Kr 849,- Se dagens kampanjer
Matkasse for folk med cøliaki til 2 personer. Fuglemiddag med råkost

Matkasse for folk med cøliaki til 4 personer

Under kan du sjekke hvilke tilbud de har på glutenfrie matkasser til 4 personer 3 dager i uken. Aktørene tilbyr flere løsninger som flere eller færre personer og flere antall middager i uken. Du kan selv sjekke hva den aktuelle leverandøren kan tilby ved å klikke på se dagens kampanjer.

10
HelloFresh Logo billigste matkasse

HelloFresh Matkassetorget.no sin testvinner

HelloFresh tilbyr mange spennende matretter for de med cøliaki. De lister alltid opp allergener i alle sin matretter og man kan enkelt sjekke hvilke middager er glutenfrie.
Kr 580,-Kr 999,- Se dagens kampanjer
10
Adams matkasse Logo billigste matkasse

Adams matkasse Inspirasjonsrike retter

Adams matkasse har et stort utvalg glutenfrie retter som passer for deg med cøliaki. Her kan du være helt sikker på at du unngår gluten samtidig som du får i deg sunne og næringsrike måltid.
Kr 831,20,-Kr 1039,- Se dagens kampanjer
10
Godtlevert Logo billigste matkasse

Godtlevert Kanskje de beste råvarene?

Godtlevert er en av norges største aktører og tilbyr flere spennende matretter uten gluten. Hvis du har cøliaki finner du flere gode matretter hos godtlevert.
Kr 699,30,-Kr 999,- Se dagens kampanjer

I tabellen over viser vi kun en liten andel av hva de forskjellige aktørene tilbyr og du kan selv sjekke om de kan tilfredsstille din husholdnings behov ved å klikke inn på de forskjellige aktørene.

Leverandørene har alt fra 3 retter for 1 person i uken til 6 retter for 5 personer i uken.

Matkassetorget.no kan anbefale alle aktørene og vi har gjort en omfattende test du kan lese mer om her hvis du er usikker på hvilken aktør du vil velge.

Hva er en cøliakivennlig matkasse?

En matkasse for folk som har cøliaki er en matkasse uten gluten. Den inneholder matretter helt frie for gluten slik at folk med cøliaki kan være helt sikre på at de ikke spiser gluten. Man kan velge ut i fra fastsatte menyer som forandrer seg på ukentlig basis eller sette sammen sin egen meny ved å velge mellom et større utvalg retter. Levert rett hjem.

Hvis du vil lese mer om hva cøliaki er så kan du klikke her. Vi har også skrevet om glutenfrie matkasser.

Hvem leverer matkasser for folk med cøliaki?

Det er flere aktører som leverer matkasser for folk med cøliaki altså glutenfrie matkasser. Noen av disse er HelloFresh, Adams matkasse, Godtlevert.

Sjekk om de kan levere til deg for å finne ut hvilke aktører du kan velge mellom. Klikk på en av de aktuelle leverandørene og fyll inn postnummeret ditt.

Hvordan få levert en matkasse hjem?

Hvis du lurer på hvordan man får en matkasse levert hjem skal vi gå i gjennom alle stegene her.

 1. Få et overblikk på husholdningens diett krav og preferanser som cøliaki, vegetarisk, barnevennlig etc.
 2. Hvilke aktører kan møte flest mulig krav og preferanser?
 3. Har den aktuelle aktøren mulighet til å levere til din leveringsadresse?
 4. Sjekke menyene til de forskjellige aktørene for å finne ut hvilke retter de har. Det er stor variasjon mellom de forskjellige og mange valgmuligheter.
 5. Velge tidspunkt for ukentlig eller bi ukentlig levering.
 6. Leveringsbudet vil så levere matkassen innenfor den gitte tidsrammen. Hvis dere har avklart at budet kan sette den fra seg trygt utenfor så kan leverings budet gjøre det, men hvis ikke må noen møte budet personlig for å motta matkassen.
 7. Matkassene kan tåle å stå ute en stund avhengig av vær og vind, men det er alltid lurt å ta de inn så tidlig som mulig slik at råvarene holder seg best mulig.
 8. Følg de enkle oppskriftene for en rask og smakfull middag.
 9. God middag !

Hva koster en matkasse tilrettelagt folk med cøliaki?

HelloFresh begynner fra kr 410,- opp til kr 1299,- Dette avhenger av antall middager i uken og hvor mange personer man er. Adams matkasse koster fra kr 703,- opp til kr 1769,-. Godtlevert leverer kasser fra kr 594,30,- opp til kr 1549,-.

Prisene vil variere avhengig av antall retter i uken og hvor mange personer man er. Det kan også være forandring i priser over til eller gjennom tilbud.

Glutenfrie matkasser

Glutenfrie matkasser inneholder middager helt frie for gluten. Hvis du har cøliaki eller glutenallergi kan du benytte deg av matkasser fra de forskjellige leverandørene helt trygt. Det kan være tidsbesparende i tillegg til at man får prøvd mange nye spennende matretter. Enkelte husholdninger kan også spare penger ved å benytte seg av matkasser.

Økologiske matkasser på tilbud

Alle de tre største aktørene som HelloFresh, Adams matkasse og godtlevert har en rabatt for nye kunder hvor man kan spare penger på de fem første matkassene. HelloFresh sitt tilbud begynner på kr 410,-. Adams matkasse sitt tilbud starter på Kr 703,- og godtlevert sitt begynner på kr 594,30,-

HelloFresh tilbyr også ekstra studentrabatt gjennom studentbeans i tillegg til å gi deg rabatter for å rekruttere venner og bekjente.

Abonnement på matkasser

Nesten alle matkasser leveres med en form for abonnementstjeneste. Man kan velge å få levering ukentlig eller annenhver uke. Det er ingen bindingstid hos de fleste aktører og man kan enkelt pause eller avslutte kundeforholdet. Ofte må man gjøre dette tidsnok i forhold til neste levering, eksempelvis fem eller seks dager før forventet levering.

Fordeler og ulemper med matkasser for folk med cøliaki

Det er flere fordeler og noen ulemper med å benytte seg av matkasser. Her vil vi gå gjennom noen av de største slik at det blir lettere for deg å velge.

Positivt
 • Unngå matsvinn og unødvendige kjøp på butikken for å spare penger.
 • Gjør det lettere for mange å følge kosthold eller få tilrettelagte retter for folk med cøliaki etc.
 • Restaurant kvalitet levert rett hjem.
 • Varierte retter med næringsrikt innhold.
 • Veldig tidsbesparende for mange husholdninger.
 • Det er ikke bindingstid noe som gjør at man enkelt kan teste det ut.
 • Enkle og raske oppskrifter.
 • Alt av allergener og intoleranser er oppgitt på selve rettene.
Negativt
 • Det kan være noe dyrere for enkelte husholdninger.
 • Mindre utvalg enn i butikkene.
 • Lite fleksible leveringsmuligheter hos mange aktører.
 • litt lite variasjon hvis man må ha glutenfrie matretter etc.

Hvorfor velge en cøliakivennlig matkasse?

Veldig mange vil spare penger ved å gå for en matkasse siden de slipper matsvinn, unødvendige innkjøp samtidig som de unngår ekstra turer på butikken.

Det kan også være lettere å holde et kosthold fritt for gluten siden man selv kan velge retter helt frie for gluten. Da slipper man å planlegge innkjøp eller kjøpe glutenfrie matvarer på butikken som ofte kan være ekstra dyre.

De fleste aktører har ingen bindingstid og man kan enkelt bytte leverandør for å prøve forskjellige aktører, pause kundeforholdet eller avslutte det helt uten noen form for binding.

Hvorfor ikke prøve en cøliakivennlig matkasse for å finne ut om det er noe for din husholdning?

Hvorfor velge en cøliakivennlig matkasse? To personer som lager middag sammen.

Hvordan velge en matkasse for folk med cøliaki?

Det kan være vanskelig å velge hvilken matkasse man skal gå for når det er flere aktører på markedet. Det er flere som tilbyr cøliakivennlige matkasser som disse aktørene HelloFresh, Adams matkasse, Godtlevert.

Her er noen viktigere punkt man burde overveie før man bestiller en kasse.

 • Kartlegge husholdningens behov, diett krav og preferanser.
 • Sjekke de forskjellige aktørene for å finne en som sjekker alle husholdningens krav.
 • Leverer de i ditt område?
 • De har forskjellige menyer og matretter. Ta en titt for å finne dine favoritter.
 • Sammenlign priser og gå i gjennom budsjettet ditt. Her kan det være mye penger å spare.
 • Husk at det ikke er noen bindingstid hos de fleste aktørene. Derfor kan du teste ut de forskjellige leverandørene før du bestemmer deg for din favoritt.

Fremdeles usikker? Les vår omfattende test av beste matkasse2024 hvor vi har med hele seks forskjellige aktører.

Ofte stilte spørsmål

Har adams matkasse glutenfrie matkasser ?

Ja, Adams matkasse tilbyr glutenfrie matkasser for folk med cøliaki. De har mange spennende retter man kan velge mellom helt frie for gluten. Sett sammen din helt egne matkasse ved å velge retter fra hele menyen eller la kokkene bestemme for deg med fastsatte matkasser.

Har HelloFresh glutenfrie matkasser?

Ja, HelloFresh har flere glutenfrie matretter man kan velge mellom. Som en verdensledende aktør har de et stort utvalg retter fra alle verdens hjørner å velge mellom.

Tilbyr godtlevert glutenfrie matkasser?

Ja, Godtlevert tilbyr glutenfrie matkasser. Du kan selv velge å sette sammen en helt egen matkasse ved å velge mellom forskjellige matretter eller la kokkene i godtlevert velge for deg på ukentlig basis. Her finner du mange spennende middager for deg med cøliaki.

Kan man abonnere på mat?

Ja, det går an å abonnere på mat i form at matkasser. Det er flere leverandører som leverer ferdig oppsatte matkasser eller man kan sette sammen sin helt egne meny ved å velge mellom mange forskjellige spennende matretter. HelloFresh, Adams matkasse og godtlevert er noen av aktørene som tilbyr dette.

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Matkassetorget | Sammenlign og finn beste matkasse
Logo